ΣΤΕΓΑΣΗ, ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ, ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ. ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΑΜΕΣΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ, ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ

Περιοδεία του τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκου Παππά, του αναπληρωτή τομεάρχη Εσωτερικών, Μίλτου Χατζηγιαννάκη και του βουλευτή Λάρισας, Βασίλη Κόκκαλη, στις πληγείσες από τον σεισμό περιοχές του νομού Λάρισας

Επίσκεψη στο Δαμάσι Τυρνάβου και το Μεσοχώρι Ελασσόνας, που επλήγησαν από τον σεισμό, πραγματοποίησαν ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών, Μίλτος Χατζηγιαννάκης και ο βουλευτής Λάρισας, Βασίλης Κόκκαλης.

Το κλιμάκιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενημερώθηκε για τις καταστροφές που έχουν γίνει στις δύο περιοχές (σ.σ.: σε τουλάχιστον 350 σπίτια, ένα σχολείο, τρεις εκκλησίες, δημόσια κτίρια και υποδομές, όπως γέφυρες και δρόμοι), αλλά και την ανάπτυξη προσωρινών καταυλισμών, κ.ά. Συνομίλησαν με κατοίκους και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Τυρνάβου, Ιωάννης Κόκουρας και ο δήμαρχος Ελασσόνας, Νίκος Γατσας.

Σε δήλωσή τους μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας, οι Νίκος Παππάς, Μίλτος Χατζηγιαννάκης και Βασίλης Κόκκαλης ανέφεραν: «Στέγαση, αποζημιώσεις, εμβολιασμός. Απαιτούνται άμεσες ενέργειες για να βοηθήσουμε, να στηρίξουμε και να προστατεύσουμε τους σεισμόπληκτους». Εξηγώντας στη συνέχεια ότι «πρέπει άμεσα να λυθεί το πρόβλημα της στέγασης των πολιτών, των οποίων τα σπίτια έχουν υποστεί ζημιές, να καταβληθούν οι προβλεπόμενες αποζημιώσεις, να εκτελεστεί ένα έκτακτο πρόγραμμα εμβολιασμού έναντι του κορωνοϊού για τον κόσμο, που, λόγω της κατάστασης, έχει συγκεντρωθεί στο γήπεδο».

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συνόδευσαν ο συντονιστής της Ν.Ε. Λάρισας του κόμματος, Βασίλης Ζωγράφος και μέλη του κόμματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ