ΚΑΤ’ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ/ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ανοικτή επιστολή του Στ. Ροντούλη στη Ν. Κεραμέως για τους μαθητές των σεισμοπλήκτων Δήμων που θα πάρουν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Κυρία υπουργέ,
Ως γνωστόν, λόγω της πρόσφατης σεισμικής δραστηριότητας ο Δήμος Τυρνάβου ετέθη από την Πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για έξι μήνες.

Τούτου δοθέντος, ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί την αναγκαιότητα λήψης ανακουφιστικών μέτρων και για τους μαθητές που πρόκειται να συμμετάσχουν στη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς ο σεισμός δεν έχει επιβαρύνει μόνον την ψυχολογική τους κατάσταση, αλλά και έχει ανατρέψει ουσιωδώς προς το χειρότερο τις καθημερινές τους συνθήκες διαβίωσης, συνεπώς και τις μαθησιακές τους επιδόσεις.

Έτσι, πιστεύουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να ανακοινώσει κατεξαίρεση καθεστώς ειδικής μοριοδότησης για τους μαθητές/ μαθήτριες του Δήμου Τυρνάβου που θα λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές του 2021, ρύθμιση που βεβαίως θα ισχύσει και για τους μαθητές κάθε άλλου σεισμοπλήκτου Δήμου.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα ανταποκριθείτε ευμενώς στο δίκαιο αίτημά μας και μάλιστα ότι θα προχωρήσετε γρήγορα τις απαιτούμενες διαδικασίες, προκειμένου και εσείς να συμβάλετε στην επαναφορά της ομαλότητας στις σεισμόπληκτες περιοχές και να καθησυχάσετε την μαθητιώσα νεολαία που σύντομα θα υποβληθεί στη βάσανο των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Αίσθημα ευθύνης και δικαιοσύνης επιβάλλει την πραγματοποίηση της πρότασής μας.

Μετά τιμής

Ροντούλης Αστέριος

Πρ. Βουλευτής Λάρισας και Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ