ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΡΥΔΑΚΗ: ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΟ ΝΑ ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΚΟΨΙΜΟ ΕΚΠΟΜΠΗΣ

Παρέμβαση – δήλωση και της δημοσιογράφου Δ. Θεοδώρου – Ανακοίνωση και της Ένωσης Συντακτών για τη στοχοποίηση εργαζομένων στη ΔΗΡΑΛ

Δεν μάσησε τα λόγια της η δημοσιογράφος της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Λάρισας Κωνσταντίνα Καρυδάκη που βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης του ΔΣ με αφορμή την κατάληψη των εγκαταστάσεων του ραδιοφώνου από αντιεξουσιαστές που προκάλεσε αντιδράσεις από πλευράς τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

«Μετά από 30 και πλέον χρόνια στον χώρο θεωρώ πως είναι πρωτόγνωρο να ζητείται κόψιμο εκπομπής για έναν άνθρωπο που προσφέρει άοκνα στον δήμο», ήταν η αντίδραση της συναδέλφου, που κλήθηκε από το paidis.com να δώσει τη δική της απάντηση στα όσα ακούστηκαν κατά τη συνεδρίαση, ενώ σε ανάρτησή της στο f/b ανέφερε τα εξής:

“Είναι πικρό και άδικο να σε χρησιμοποιούν για μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Να μην τους νοιάζει ότι συζητάνε για έναν άνθρωπο, εργαζόμενο πάνω από 30 χρόνια σε αυτή τη δουλειά, που όταν της ζητούνται υπηρεσίες που θα ωφελήσουν την πόλη δεν λογαριάζει ούτε κόπο ούτε ωράριο.

Μιλούσαν για έναν συγκεκριμένο άνθρωπο, εργαζόμενο, με μια συγκεκριμένη πορεία, προσφορά, 30ετή εμπειρία. Και ζητούσαν την ποινή μου. Και μετέφεραν τα μισά από τα λόγια που είπα, αλλάζοντας το νόημα. Αρκεί να κερδίσουν το “πολιτικό παιχνίδι”.

Τι κι αν αυτό είναι προσβολή σε πολλά επίπεδα. Για μένα, για το ραδιόφωνο, για την πόλη.

Νομίζω πως δεν το αξίζω ούτε εγώ ούτε το ραδιόφωνο ούτε η πόλη”.

ΔΗΛΩΣΗ- ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

Εξάλλου θέση για το ζήτημα που προέκυψε πήρε μέσα από τη συχνότητα της ΔΗΡΑΛ και την εκπομπή της «Εδώδιμα-Αποικιακά» και η δημοσιογράφος του σταθμού Δ. Θεοδώρου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «ο χρόνος είναι απόδειξη γι’ αυτούς που μένουν και αυτούς που φεύγουν, εμείς μείναμε και συνεχίσαμε, σκοντάψαμε ναι, αλλά σηκωθήκαμε και τώρα, ώριμοι πια από τις τόσες τρικλοποδιές, αφήνουμε καθημερινά το αποτύπωμά μας».

Αναλυτικά η δήλωσή της έχει ως εξής:

«Θα ήταν πολύ καλό για να είναι αληθινό το όποιο ενδιαφέρον-έστω και όψιμα-εκφράζεται για τη Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας.

Έστω και έτσι, έστω και με αυτόν τον τρόπο εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας όπως την κάνουμε 30 χρόνια τώρα.

Συναντήσαμε στο πέρασμά μας όλα αυτά τα χρόνια πολλούς δημάρχους και γενικότερα αιρετούς που μας αγάπησαν και μας στήριξαν και άλλους που ήθελαν να μας φιμώσουν, να μας στηλιτεύσουν, να μας κριτικάρουν και εν τέλει, επειδή ο χρόνος δεν είναι μόνον γιατρός για πολλά πράγματα αλλά και απόδειξη γι’αυτούς που μένουν και αυτούς που φεύγουν, εμείς μείναμε και συνεχίσαμε, σκοντάψαμε ναι κάποιες φορές, αλλά σηκωθήκαμε και έτσι τώρα, ώριμοι πια από τις τόσες τρικλοποδιές, αφήνουμε καθημερινά το αποτύπωμά μας.

Μπορούμε, γιατί εμείς είμαστε εδώ. Προχωράμε πλάι-πλάι με τους ακροατές και τις ακροάτριές μας με τις αξίες στις οποίες πιστεύουμε. Έτσι μάθαμε έτσι κάνουμε. Ο χρόνος τουλάχιστον εμάς δεν μας διέψευσε.

Ξέρουμε πολύ καλά τι συμβαίνει με τα φώτα της δημοσιότητας και γι’ αυτό δεν θα σταθούμε απέναντι ακόμη και σε κάποιους συναδέλφους που μας βλέπουν ως θέμα. Και ας παίρνουν καθημερινά τα δικά μας θέματα και ας μας αντιγράφουν, δεν πειράζει, ίσως έτσι μάθουν έστω και τώρα πως θα πρέπει κανείς να υπηρετεί τη δημοσιογραφία.

Καλημέρα και καλή τύχη».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδος και Ευβοίας, σε ανακοίνωσή της τονίζει πως “βρίσκεται εκ νέου στη δυσάρεστη θέση να ζητήσει από τις πολιτικές παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου της Λάρισας να αφήσουν εκτός πολιτικής αντιπαράθεσης το Δημοτικό Ραδιόφωνο της πόλης και τους δημοσιογράφους του.

Το ζητήσαμε και σε πρόσφατη ανακοίνωση μας, διαπιστώνοντας πως ένα καθ’ όλα αξιόπιστο μέσο ενημέρωσης, γίνεται βορά σε διάφορες πολιτικές επιδιώξεις χωρίς να λαμβάνονται υπ’ όψιν οι επιπτώσεις μιας τέτοιας τακτικής, στο κύρος και την υπόληψη των δημοσιογράφων που όλα αυτά τα χρόνια κάνουν τη δουλειά τους ακολουθώντας πλήρως τη δημοσιογραφική δεοντολογία.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας, ζητήθηκε (άκουσον – άκουσον) από το Δήμαρχο να επιβάλλει ποινή στη συνάδελφο Κωνσταντίνα Καρυδάκη για τον τρόπο με τον οποίο κάνει τη δουλειά της!

Ενημερώνουμε λοιπόν κάθε ενδιαφερόμενο, πως τα ζητήματα της δημοσιογραφικής δεοντολογίας ελέγχονται από τα όργανα της Ένωσης μας και των υπολοίπων επίσημων δημοσιογραφικών ενώσεων της χώρας.

Ας αφήσουν λοιπόν οι πολιτικολογούντες, τους δημοσιογράφους του Δημοτικού Ραδιοφώνου να κάνουν τη δουλειά τους, όπως την κάνουν τα τελευταία τουλάχιστον τριάντα χρόνια: Αξιόπιστα και με σεβασμό στη δημοσιογραφική δεοντολογία και τους Λαρισαίους πολίτες.”

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ