ΜΕΓΑΛΟ «ΔΙΠΛΟ» ΤΗΣ ΑΕΛ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Στους σεισμόπληκτους του νομού αφιέρωσε τη νίκη η διοίκηση της ΠΑΕ

Τη δεύτερη σερί νίκη της και την τρίτη συνολικά στο φετινό πρωτάθλημα σημείωσε η ΑΕΛ, καθώς σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι επικράτησε του ΟΦΗ με 2-3, στο ματς που «άνοιξε» την αυλαία της 25ης αγωνιστικής.

Ο αγώνας στο Ηράκλειο δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, αφού πριν ακόμη συμπληρωθεί το 2ο λεπτό ο ΟΦΗ προηγήθηκε με τέρμα του Στάικου, ενώ με τη συμπλήρωση του 15λεπτου οι «βυσσινί» άρχισαν να βρίσκουν τα πατήματά τους και έφτασαν στην ισοφάριση στο 28’, όταν ο πορτιέρε του ΟΦΗ υπέπεσε σε πέναλτι στον Ντουρμισάι και ο φορ της ΑΕΛ δεν λάθεψε από την άσπρη βούλα ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους και οι δύο αντίπαλοι δημιούργησαν ευκαιρίες μπρος στις δύο εστίες, με τους «βυσσινί» να καταγράφουν την καλύτερη στο 54’, όταν ο Μπεν Χατίρα με πλασέ σημάδεψε το δοκάρι της εστίας του Σωτηρίου, ενώ h πίεση της ΑΕΛ συνεχίστηκε και μετουσιώθηκε σε γκολ στο 63′, όταν ο Ακούνια βρέθηκε στη περιοχή του ΟΦΗ και με φοβερό πλασέ νίκησε τον Σωτηρίου για το 1-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς!

Στο 65’ η ΑΕΛ λίγο έλειψε να μείνει με 10 παίκτες, όταν ο Κουτσιαύτης απέβαλλε με απευθείας κόκκινη του Ντουρμισάι για φάουλ στον Γιαννούλη, ωστόσο το VAR έφερε την αλλαγή της αρχικής απόφασης, με τον Ντουρμισάι τελικά να δέχεται την κίτρινη κάρτα, ενώ στο 72’ ο ΟΦΗ ισοφάρισε με περιπετειώδη τρόπο, όταν ο Ακούνια υπέπεσε σε πέναλτι στον Σολίς, ο Ντε Γκούζμαν ήταν αυτός που ανέλαβε την εκτέλεση, ο Νάγκι είπε «όχι», όμως ο ρέφερι έδειξε επανάληψη και ο Ντε Γκούζμαν τη δεύτερη φορά ευστόχησε για το 2-2.

Στο 78’ η ΑΕΛ απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα, όταν ο Σολίς πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια αντικρίζοντας την απευθείας κόκκινη κάρτα για χτύπημα στον Γιακιμόφσκι εκτός φάσης, ενώ οι «βυσσινί» βγήκαν μπροστά και πέτυχαν το χρυσό γκολ στο 83’ με τον Ντουρμισάι μετά από εκπληκτική συνεργασία και όμορφο πλασέ, τέρμα που αρχικά ακυρώθηκε για να κατοχυρωθεί με τη χρήση του VAR!

Στις καθυστερήσεις τίποτα δεν άλλαξε με την ΑΕΛ να κρατά το πολύτιμο 2-3 πανηγυρίζοντας μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη που της δίνει το δικαίωμα στη ελπίδα στη μάχη της παραμονής.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Κοροβέσης (81′ Λυμπεράκης), Γιαννούλης, Διαμαντής, Ουές, Στάρτζεον (81′ Μαρινάκης), Ντε Γκούζμαν, Μεγιάδο, Στάικος, Σαρδινέρο (81′ Καστάνιος), Γρίβας (68′ Σολίς).

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Νάγκι, Μαξιμένκο, Ζίζιτς, Μπέρτος (46′ Ηλιάδης), Γιακιμόφσκι, Κολομπίνο, Μπεν Χατίρα (77′ Μιλοσάβλιεβιτς), Νικολιάς (26′ λ.τ. Γκράουρ), Ακούνια, Πινακάς, Ντουρμισάι.

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ

Εν τω μεταξύ μετά την επιτυχια της ομάδας η διοίκηση της ΠΑΕ αφιέρωσε τη νίκη στους σεισμόπληκτους. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Οι ποδοσφαιριστές μας, οι προπονητές μας, και όλοι οι αγνοί οπαδοί μας, είμαστε όλοι μία γροθιά.

Είμαστε όλοι ευτυχισμένοι, για αυτή την μεγάλη νίκη απέναντι σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, τον ιστορικό ΟΦΗ.

Χαιρόμαστε τη νίκη, αλλά το μυαλό όλων μας είναι στο Δαμάσι, στο Μεσοχώρι, στην Ελασσόνα, στο Δομένικο και σε όλα τα χωριά μας και στους ανθρώπους μας που βασανίζονται.

Να μας συγχωρήσουν όλοι οι αγνοί οπαδοί μας, αλλά αυτή την νίκη την αφιερώνουμε σε όλες αυτές τις οικογένειες που τρία εικοσιτετράωρα τώρα κοιμούνται στην ύπαιθρο και κυρίως στα παιδιά τους.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: Fosonline.gr

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ