ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΥΤΟΨΙΕΣ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΓΚΕΛΑΔΟ

Οδοιπορικό του paidis.com στις πληγείσες περιοχές με το φακό του Δ. Καστανάρα

Συνεχίζονται οι έλεγχοι και οι αυτοψίες από Μικτά Κλιμάκια του Υπουργείου Υποδομών, του ΤΕΕ και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ελασσόνας στα χωριά της επαρχίας που χτυπήθηκαν από τον Εγκέλαδο.

Αυτοψίες πραγματοποιήθηκαν στη Δ.Ε Ποταμιάς, καθώς κλιμάκια κινήθηκαν στο Μεσοχώρι, το Αμούρι και το Βλαχογιάννι, για να ακολουθήσουν η Συκέα και το Δομένικο.

Ανάστατοι οι κάτοικοι μετά και τη νέα ισχυρή σεισμική δόνηση που καταγράφηκε το βράδυ της Πέμπτης μετρούν τις πληγές τους, ενώ σημαντικές ζημιές σε σπίτια και υποδομές αναφέρθηκαν στο Μεσοχώρι και το Αμούρι, όπως κατέγραψε ο φακός του Δ. Καστανάρα, σε ένα οδοιπορικό του paidis.com στις πληγείσες περιοχές.

Μηχανικοί ελέγχουν τα σχολεία της Ελασσόνας και της Δ.Ε. Ποταμιάς και τις επόμενες μέρες θα ολοκληρωθεί ή όλη διαδικασία για όλα τα σχολεία του δήμου, ενώ ο Δήμος Ελασσόνας, ανακοινώνει ότι ξεκινά η υποβολή αιτημάτων για τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης των δημοτών που έχουν πληγεί από το σεισμό της 3ης Μαρτίου.

Η οικονομική ενίσχυση αφορά:

Την εφάπαξ χορήγηση επιδόματος πρώτων βιοτικών αναγκών ποσού 600 € σε κάθε νοικοκυριό που έχει πληγεί η κύρια κατοικία του

Την εφάπαξ χορήγηση επιπλέον 600 € σε πολύτεκνους και άτομα με αναπηρία των οποίων έχει πληγεί η κύρια κατοικία

Την εφάπαξ χορήγηση επιδόματος για την αντιμετώπιση απλών επισκευαστικών εργασιών στην κύρια κατοικία των πληγέντων ή και την αντικατάσταση της οικοσκευής τους.

Ο δήμος Ελασσόνας καλεί τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες παραμένοντας ψύχραιμοι, να κινούνται σε ανοιχτούς και ασφαλείς χώρους και φυσικά να μην δίνουν σημασία σε τυχόν φήμες που διακινούνται από ανεύθυνους.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: Δ. Καστανάρας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ