ΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ Ο ΣΤ. ΠΕΤΣΑΣ

Στο Δαμάσι βρέθηκε το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών

Νωρίς το πρωί του Σαββάτου έφθασε στο σεισμόπληκτο Δαμάσι ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στ. Πέτσας, προκειμένου να εκτιμήσει από κοντά την κατάσταση μετά το διπλό χτύπημα του Εγκέλαδου.

Συνοδευόμενος από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό και τους δημάρχους Τυρνάβου και Ελασσόνας Γ. Κόκκουρα και Ν. Γάτσα ο κ. Πέτσας έσπευσε στο γήπεδο του Δαμασιακού όπου και συνομίλησε με πληγέντες κατοίκους της κοινότητας, στους οποίους και δεσμεύτηκε για την στήριξη των υποδομών και καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσής τους μέχρι και την επιστροφή στην ομαλότητα.

Όπως ανακοινώθηκε άμεσα φτάνουν στο Δαμάσι τροχόσπιτα μέχρι την εγκατάσταση των οικίσκων, ενώ εντός του Σαββατοκύριακου θα εξετασθεί η μεταφορά μαθητών σχολείων που υπέστησαν σημαντικές ζημιές και τη Δευτέρα θα γίνει η κατανομή ποσού 300.000 ευρώ σε κάθε ένα από τους τρεις δήμους (Ελασσόνας, Τυρνάβου και Φαρκαδόνας) που επλήγησαν.

«Είμαστε σε συνεννόηση με τους δημάρχους για το τι ακριβώς πρέπει να κάνουν με τα συνεργεία καταγραφής προκειμένου μέσα στη βδομάδα να έχουμε και την επιπλέον ενίσχυση που δίνει το υπουργείο Εσωτερικών (600 έως τις 6000 ευρώ) για τις πρώτες ανάγκες και την αντικατάσταση οικοσκευής. Το ευχάριστο είναι πως δεν θρηνήσαμε θύματα», τόνισε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο κ. Πέτσας.

Εξάλλου πυρετώδεις είναι οι εργασίες σε έκταση απέναντι από το γήπεδο στο Δαμάσι, όπου και διαμορφώνεται χώρος για την τοποθέτηση οικίσκων, στους οποίους θα διαμένουν σεισμόπληκτες οικογένειες, ενώ στο γήπεδο στήθηκε ήδη και σκηνή για πιθανά περιστατικά Covid-19, με τον αν. υπουργό να επιθεωρεί τις εγκαταστάσεις για να επισκεφθεί στη συνέχεια και το μισογκρεμισμένο σχολείο του Δαμάσιου.

Αίσθηση προκάλεσε σύντομος διάλογός του με κάτοικο της κοινότητας, ο οποίος σε απόγνωση και μπρος στο ερειπωμένο σπίτι του κάλεσε τον κ. Πέτσα να μην περιοριστούν σε ανθρωπιστικές βοήθειες και οικίσκους και να συνδράμουν άμεσα προκειμένου οι άνθρωποι να ξαναφτιάξουν τα κατεστραμμένα σπίτια τους.

Η περιοδεία του κ. Πέτσα συνεχίζεται με επισκέψεις στο Μεσοχώρι Ελασσόνας και το Ζάρκο Τρικάλων προκειμένου να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στις περιοχές που δοκιμάζονται από το χτύπημα του Εγκέλαδου.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: Δ. Καστανάρας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ