ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Τεράστιες είναι οι ζημιές που άφησε πίσω του ο ισχυρός σεισμός της προηγούμενης Τετάρτης σε πολλά σχολικά κτίρια στον δήμο Ελασσόνας τα οποία δέχθηκαν τη χαριστική βολή με τους ισχυρούς μετασεισμούς που ακολούθησαν, με αποτέλεσμα σήμερα να μιλάμε για κτίρια που είναι αδύνατο να επιδιορθωθούν άμεσα ώστε να δεχθούν μαθητές μέσα στη φετινή χρονιά, ενώ εξίσου δύσκολο είναι να μπορέσουν να λειτουργήσουν σαν σχολεία και την επόμενη σχολική χρονιά.

Ηδη το θέμα απασχολεί έντονα τη δημοτική αρχή με τον δήμαρχο Ν. Γάτσα και τους συνεργάτες του να αναζητούν λύσεις, είτε με τη λειτουργία κάποιων κατάλληλων σχολείων σε πρωινή και απογευματινή βάρδια, είτε με την εξεύρεση νέων κτιρίων που μπορούν να λειτουργήσουν ως σχολεία υποδεχόμενα μαθητές.

Το εγχείρημα είναι ιδιαίτερα δύσκολο και γι’ αυτό το λόγο ο κ. Γάτσας σε όλες τις μέχρι τώρα συσκέψεις με κυβερνητικά κλιμάκια και βουλευτές έχει θέσει επιτακτικά το θέμα ζητώντας στήριξη και γενναία χρηματοδότηση από την πολιτεία.

Η πλήρης εικόνα για την κατάσταση των διδακτηρίων θα οριστικοποιηθεί πιθανότατα μέχρι το τέλος της εβδομάδας με την ολοκλήρωση των ελέγχων στατικότητας και επικινδυνότητας των κτιρίων αν και όλες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι οι ζημιές είναι τεράστιες.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ