ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: 1.000€/τ.μ. ΣΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ

Σε Δαμάσι, Κουτσόχερο, Μάνδρα, Ραχούλα, Αμυγδαλέα και Πλατανούλια βρέθηκε για μια ακόμη μέρα ο Λαρισαίος βουλευτής που επιμένει να ζητά ειδικό καθεστώς εισαγωγής στα ΑΕΙ

Για την κρατική επιδότηση νέας κατασκευής ή επισκευής των σπιτιών των σεισμοπαθών ενημέρωσε ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, ο οποίος βρέθηκε στις σεισμόπληκτες περιοχές για 5η συνεχή μέρα.

Με ειδικό καθεστώς η εισαγωγή στα ΑΕΙ

Ο κ. Κέλλας ζήτησε εκ νέου, στο Δαμάσι, από την υφυπουργό Παιδείας Ζέτα Μακρή, την ένταξη σε ειδικό καθεστώς των σεισμοπαθών μαθητών που θα συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις 2020-2021, δεδομένου ότι δεν έχουν τη δυνατότητα να διαγωνιστούν επί ίσοις όροις με τους μαθητές της υπόλοιπης Ελλάδας.

Η κ. Μακρή, ούσα ενημερωμένη για το θέμα από τον Λαρισαίο πολιτικό, δήλωσε ότι θα υποστηρίξει το δίκαιο αίτημα των μαθητών της σεισμόπληκτης περιοχής.

Χρηματοδότηση από το κράτος για ανοικοδόμηση και επισκευές σπιτιών

Στη συνέχεια, ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ μετέβη στο Κουτσόχερο, τη Μάνδρα, τη Ραχούλα, την Αμυγδαλέα και τα Πλατανούλια, όπου συνομίλησε με κατοίκους και τους ενημέρωσε πως θα δοθούν από την κυβέρνηση έως 1.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, με ανώτατο όριο τις 150.000 ευρώ, για την ανοικοδόμηση κάθε σπιτιού που κατέρρευσε ή θα χαρακτηριστεί «κόκκινο», ενώ για τα σπίτια, που θα παραμείνουν επισκευάσιμα, θα επιχορηγηθεί από το κράτος το 80% του κόστους επισκευής.

Τέλος, ανέφερε ότι αναμένει την ικανοποίηση του αιτήματός του για τη διενέργεια κατ’ εξαίρεση εμβολιασμών όλων των σεισμόπληκτων, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με άμεσα αντανακλαστικά και αξιοσημείωτη ταχύτητα τη μεγάλη φυσική καταστροφή που έπληξε τον τόπο μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ