ΤΟ Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Η 8 Μαρτίου καθιερώθηκε στη μνήμη των δολοφονημένων εργατριών υφαντουργίας της Νέας Υόρκης, που έπεσαν θύματα άγριας καταστολής, όταν εξεγέρθηκαν στις 8 Μαρτίου 1857 διεκδικώντας εργασιακά δικαιώματα.

Ελλάδα 8 Μαρτίου 2021. Οι γυναίκες συνεχίζουν να υφίστανται διακρίσεις στην εργασία, την εκπαίδευση, την υγεία, την πολιτική ζωή, συνεχίζουν να είναι πιο ευάλωτες στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, συνεχίζουν να είναι πιο εκτεθειμένες σε όλες τις μορφές βίας. Ταυτόχρονα, με την έλευση της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης οι γυναίκες βρίσκονται περισσότερο εκτεθειμένες στην ανεργία, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και την εργοδοτική αυθαιρεσία.

Η φετινή παγκόσμια ημέρα της γυναίκας βρίσκει την χώρα μας στην τελευταία θέση μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα ισότητας των φύλων.
Οι αποκαλύψεις μέσω του ελληνικού #Metoo αναδεικνύουν τις σεξιστικές διακρίσεις και την έμφυλη βία. Σήμερα που η ελληνική κοινωνία βράζει από την αποκάλυψη της έκτασης των φαινομένων αυτών λέγοντας «ως εδώ», ο αρμόδιος κρατικός φορέας συνεχώς υποβαθμίζεται.

Η κυβέρνηση επέλεξε να καταργήσει την Γ.Γ. Ισότητας των Φύλων και να συγχωνεύσει τις πολιτικές για την ισότητα με τις πολιτικές για την οικογένεια και το δημογραφικό. Πρόκειται για μία επικίνδυνη οπισθοδρόμηση που συνδέει μονοσήμαντα τις γυναίκες με τον αναπαραγωγικό τους ρόλο και όλα τα στερεότυπα που έχουν συνδεθεί γύρω απ’ αυτό.
Η ΑΔΕΔΥ φέρνει στην επιφάνεια τα προβλήματα των γυναικών, για να ξεκινήσει μια αγωνιστική παρέμβαση για την επίλυσή τους. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, το αίτημα έρχεται αυτονόητο σε μία σύγχρονη δημοκρατική κοινωνία για την αποκατάσταση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας ως θεσμού αφιερωμένου αποκλειστικά στην ισότητα των φύλων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αποφάσισε να κηρύξει Πανελλαδική διευκολυντική στάση Εργασίας τη Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου.

Η πολιτική σημασία της 8ης Μαρτίου συνεχίζει να παραμένει ισχυρή.
Μια μέρα κινητοποιήσεων σε όλο τον κόσμο για την υποστήριξη της ισότητας.
Μια μέρα για τις νίκες και τα επιτεύγματα του κινήματος για ισότητα.
Απαιτούμε την ισότητα των φύλων και την ενίσχυση της θέσης των γυναικών στην Κοινωνία.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com