ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΙΚΙΣΚΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΜΑΣΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

Παράπονα από τον πρόεδρο της Τ.Κ Μεσοχωρίου

Τις σεισμόπληκτες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας επισκέπτεται ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο οποίος έφτασε νωρίς το πρωί στο Δαμάσι, όπου και μετείχε σε σύσκεψη προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί.

Ο κ. Καραμανλής, παρουσία του Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού, των δημάρχων Τυρνάβου και Ελάσσονας κκ Γ. Κόκκουρα και Ν. Γάτσα, του προέδρου της ΠΕΔ Θ. Νασιακόπουλου και τοπικών βουλευτών, επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις και τις υποδομές που στήνονται πλησίον του γηπέδου όπου και παραμένουν οι σεισμόπληκτοι, ενώ μιλώντας στους δημοσιογράφους εκτίμησε πως μέχρι αύριο θα εγκατασταθούν στο Δαμάσι οι πρώτοι οικίσκοι για την κάλυψη των αναγκών των πληγέντων.

Παράλληλα ο κ. Καραμανλής ανακοίνωσε επιδότηση ενοικίου ύψους 300-500 ευρώ για τους πληγέντες, σημειώνοντας πως συνεχίζονται οι καταγραφές των ζημιών.

«Στο πλευρό των ανθρώπων βρίσκονται 130 μηχανικοί και έχουν διενεργηθεί ήδη 2.500 αυτοψίες με τους ελέγχους να συνεχίζονται», ανέφερε, ενώ μετά τη σύντομη παρουσία του αναχώρησε για το Μεσοχώρι, όπου αίσθηση προκάλεσε η ένταση που δημιουργήθηκε με τον πρόεδρο της Τ.Κ να διαμαρτύρεται έντονα για τη μη ενημέρωσή του για την επίσκεψη!

Η σύντομη περιοδεία στις χτυπημένες από τον Εγκέλαδο περιοχές ολοκληρώθηκε με στάση στο Αμούρι και το Βλαχογιάννι, με τον υπουργό να κατευθύνεται στη συνέχεια στα Τέμπη, όπου το μεσημέρι παραδίδεται στην κυκλοφορία η γέφυρα του Πηνειού.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ: Δ. Καστανάρας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ