ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ Η ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ (ΦΩΤΟ)

Κατασκευάστηκε από την Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου για την αναβάθμιση του παράπλευρου οδικού δικτύου

Το μεσημέρι της Δευτέρας παραδόθηκε στην κυκλοφορία η γέφυρα Πηνειού, επί της παλαιάς Εθνικής οδού στα Τέμπη, παρουσία του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή. «Σήμερα δίνεται στην κυκλοφορία μία ιστορική γέφυρα, πρόκειται για ένα μικρό αλλά συμβολικό έργο που απεικονίζει την προσπάθεια που καταβάλλεται για την αποκατάσταση των γεφυρών της χώρας», ανέφερε ο κ. Καραμανλής, με τον δήμαρχο Τεμπών Γ. Μανώλη να σημειώνει πως «ένας γόρδιος δεσμός πολλών μηνών λύθηκε», τονίζοντας ότι η γέφυρα τσεκαρίστηκε από τους σεισμούς.

Παίρνοντας τον λόγο ο γενικός διευθυντής της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» Δ. Κατσώνης, αναφέρθηκε στη στατική αναβάθμιση και σεισμική θωράκιση της γέφυρας εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «θα εξυπηρετεί το κοινό για τα επόμενα 60 χρόνια».

Πριν την παράδοση της γέφυρας στην κυκλοφορία πραγματοποιήθηκε μια συμβολική πρώτη διέλευσή της παρουσία, του υπουργού κ. Καραμανλή, του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστού, του δημάρχου Τεμπών κ. Γ. Μανώλη, του δημάρχου Αγιάς κ. Αντ. Γκουντάρα και εκπροσώπων της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου.

Σημειώνεται τέλος πως όπως έχει ανακοινωθεί οι κάρτες ελεύθερης διέλευσης διοδίων που είχαν παραχωρηθεί προς διευκόλυνση της κυκλοφορίας των κατοίκων του Δήμου Τεμπών από την έναρξη των εργασιών στη γέφυρα και καθ’ όλη τη διάρκειά τους, θα έχουν ισχύ έως τα μεσάνυχτα της 8ης Μαρτίου.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ