ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΤΟΥΣ

Συνεχίζονται οι έλεγχοι στη Λάρισα-Ολοκληρώθηκαν στα χωριά

Γκρίνιες για το μοναδικό τηλεφωνικό νούμερο του δήμου που βρίσκεται στη διάθεση των πολιτών και αφορά στη συνεννόησή τους για τον έλεγχο των σπιτιών τους καταγράφονται στη Λάρισα, ενώ με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι αυτοψίες στα κτίρια της πόλης, την ώρα που σύμφωνα με πληροφορίες του paidis.com τα πρώτα κιόλας 24ωρα μετά τον σεισμό οι κλήσεις για αυτοψίες άγγιξαν τις εξακόσιες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου Λαρισαίων «παρακαλούνται οι συμπολίτες οι οποίοι λαμβάνουν sms στα κινητά τους τηλέφωνα για ραντεβού ελέγχου, να απαντούν και να επιβεβαιώνουν την παρουσία τους, στο ακίνητο, στο τηλέφωνο 2410 623398. Το συγκεκριμένο τηλέφωνο λειτουργεί μόνο για αυτό το λόγο», ωστόσο όπως επισημάνθηκε στη σελίδα το νούμερο που είναι στη διάθεσή τους είναι συνεχώς κατειλημμένο, με την επικοινωνία να καθίσταται προβληματική αν όχι σχεδόν αδύνατη.

«Αλήθεια πόσο δύσκολο είναι να διατεθούν επιπλέον γραμμές, τουλάχιστον κατά τις πρώτες μέρες μετά τον σεισμό και με έκδηλη την ανησυχία λόγω των συνεχών μετασεισμών;», αναρωτήθηκε αναγνώστης, ενώ όπως γίνεται γνωστό από πλευράς δήμου πολίτες οι οποίοι δεν θα επικοινωνούν για επιβεβαίωση της παρουσίας τους στο συγκεκριμένο τηλέφωνο δεν θα είναι εφικτός ο έλεγχος στα ακίνητά τους και τα κτίρια τους θα ελεγχθούν σε επόμενη φάση.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ

Εξάλλου όπως ανακοινώθηκε από τον δήμο Λαρισαίων ολοκληρώθηκε ο έλεγχος των κατοικιών στα χωριά του δήμου και σήμερα Δευτέρα οι Κοινωνικές Υπηρεσίες με κοινωνικούς λειτουργούς θα βρίσκονται στα χωριά του πρώην Δήμου Κοιλάδας για να στηρίξουν με κάθε τρόπο τους κατοίκους για θέματα που αφορούν την καθημερινότητά τους.

Τέλος, την Κυριακή πραγματοποιήθηκε έλεγχος στις γέφυρες της πόλης, από ειδικά κλιμάκια του Υπουργείου Υποδομών και τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστεί στα σχολικά κτίρια, ενώ στη διάθεση των πολιτών για οποιαδήποτε άλλη ανάγκη (πλην ελέγχων) είναι τα τηλέφωνα του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου: 2410 614637 και 2410 623526.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ