ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΠΟΥ ΦΟΡΑΣ, ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ, ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ,  ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΙΣ ΣΠΑΣΕΙΣ, ΜΑΙΡΗ ΜΗ ΛΥΠΑΣΑΙ ΠΙΑ!

ΜΕ μια διασκευή του Μάνου Ξυδούς, η ανακοίνωση του ΠΜΣ για την ημέρα της γυναίκας – Κάλεσμα σε συγκέντρωση σήμερα στη Λάρισα

Στις εποχές που ζούμε…

«Μένουμε σπίτι, μένουμε ψύχραιμοι, μένουμε ασφαλείς με δική μας ευθύνη…» χωρίς να υπάρχουν ΜΕΘ, χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας από πανδημίες και φυσικές καταστροφές, με εργασιακές σχέσεις λάστιχο.

Στις εποχές που ζούμε…

Δηλαδή σε αυτές της δική μας «ατομικής ευθύνης» την οποία προβάλουν οι κυβερνήσεις για να κρύψουν την δική τους, η ψυχική και σωματική μας υγεία παραμένει εκτεθειμένη!

Στις εποχές που ζούμε…

Αυτές των «ευκαιριών» και όχι των δικαιωμάτων εμείς διαλέγουμε την μοναδική διέξοδο από αυτή την ανασφάλεια. Και διέξοδος είναι η συλλογική διεκδίκηση για όσα έχουμε ανάγκη τον 21ο αιώνα!

Η 8η Μάρτη, παγκόσμια ημέρα της εργαζόμενης γυναίκας, είναι μια μέρα σύμβολο, αγώνα και διεκδίκησης για τις γυναίκες όλου του κόσμου, όπου το μήνυμα της παραμένει μέχρι και σήμερα ζωντανό και επίκαιρο, η ανισότητα και η εκμετάλλευση της γυναίκας υπάρχει ακόμα, ειδικά στον χώρο της τέχνης και του πολιτισμού.

Στον δικό μας χώρο λοιπόν που δεν υπάρχει συλλογική σύμβαση, ούτε πλήρης ασφάλιση, δεν υπάρχουν άδειες εγκυμοσύνης, ή επιδόματα, μπαίνουν τα εξής ερωτήματα:

  • Πόσες είναι οι συναδέλφισσες που μετά την πρώτη εγκυμοσύνη δυσκολεύονται να ξανά δουλέψουν στο κλάδο;
  • Πόσες είναι οι γυναίκες που δουλεύουν στον χώρο των νυχτερινών κέντρων και του πανηγυριού που παίρνουν τα παιδιά τους μαζί;
  • Πόσες είναι που δεν έχουν οικονομικά προνόμια και γνωριμίες να πορευτούν στο χώρο ξεπερνώντας κάθε χυδαίο εκβιασμό και τρομοκρατία που μπορεί να προκαλέσει ένας εργοδότης;
  • Ποια τελικά μένει στο επάγγελμα, όταν το ίδιο το κράτος παρέχει στην γυναίκα μόνο εμπόδια για να την κρατήσει στο χώρο;

Αν παρατηρήσει κάποιος μια ορχήστρα μέσα σε ένα μαγαζί, η διαφορά είναι αισθητή!

Φωνάζουμε δυνατά: Κάτω από τις μάσκες έχουμε φωνή και σπάμε την σιωπή!

Μαζί με την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας και τον Σύλλογο Φοιτητών και Φοιτητριών της Σ.Ε.Υ.Π του πρώην ΤΕΙ Λάρισας σηκώνουμε ανάστημα θάρρους και αλληλεγγύης.

Στηρίζουμε όλα τα αιτήματά των εργαζόμενων γυναικών και διεκδικούμε μέτρα από το κράτος που θα αποτελέσουν ουσιαστική «ασπίδα προστασίας» απέναντι σε κάθε μορφή βίας σε βάρος τους.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες δίνουμε  ραντεβού στην συγκέντρωση που καλούνε οι παραπάνω φορείς την Δευτέρα 8 Μαρτίου στις 5:00 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ