Ο ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΠΔΕ, ΔΔΕ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

Ανακοίνωση των ΣΥΝΕΚ Λάρισας

Ο αυταρχισμός και η νοοτροπία της άνωθεν εντολής και επιβολής που υιοθετούν το υπουργείο παιδείας και εφαρμόζουν με ζέση και κατά γράμμα τα στελέχη της Εκπαίδευσης (ΔΔΕ Λάρισας και ΠΔΕ Θεσσαλίας) είναι πλέον μη ανεκτά.

Ειδικά στην περιοχή μας με κλειστά σχολεία λόγω των σεισμών και  αποκλεισμού λόγω της πανδημίας του κορωνοιού οι πιέσεις για ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα ξεπερνούν τα όρια του παραλόγου.

Μέσα σε όλη αυτή τη γραφειοκρατική παράκρουση για τη γρήγορη συμπλήρωση καταστάσεων που αφορούν στο μαθητικό δυναμικό με ηλεκτρονική επικοινωνία και μόνο, η γραφειοκρατική εμμονή έρχεται σε σύγκρουση με την ίδια την πραγματικότητα με θύμα αυτή την ίδια τη δημοκρατική λειτουργία των σχολείων.

Το υπουργείο παιδείας απαιτεί τη συμπλήρωση των πινάκων Α’, αυτών δηλαδή που καθορίζουν τα οργανικά κενά στα σχολεία από τις διευθύνσεις των σχολείων, με απόντες/ούσες τους/τις εκπαιδευτικούς.

Αυτό σημαίνει ερήμην των συλλόγων.

Καταγγέλλουμε το Υπουργείο Παιδείας για καταπάτηση της δημοκρατικής αρχής της προτεραιότητας των συλλόγων των σχολείων ως κυρίαρχων οργάνων.

Δηλώνουμε απερίφραστα ότι η εκπαιδευτική κοινότητα δε θα επιτρέψει να εργαλειοποιηθεί περαιτέρω η δυστυχής συγκυρία της πανδημίας και των σεισμών από την ανεύθυνη ηγεσία προκειμένου να πλήξει όλα τα δημοκρατικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες  δεκαετιών.

Σταματήστε να καταπιέζετε τα σχολεία και τους πολίτες που υπηρετούν την Εκπαίδευση στα σχολεία με τους παράλογους χειρισμούς σας και την αυταρχική σας πολιτική.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής, κ. Δοδοντσάκης, και η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας, κ. Ζιάκα,  είναι κατώτεροι των περιστάσεων. Αν δε μπορούν ή αν δε θέλουν, ας παραιτηθούν κι ας απαλλάξουν τους εκπαιδευτικούς και τα στελέχη των σχολείων από  τις ανεκδιήγητες αξιώσεις τους με κλειστά σχολεία.

Η υπομονή όλων εξαντλήθηκε.

Οι αγώνες συνεχίζονται και οι απαντήσεις θα είναι πλέον δριμύτερες.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com