ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΣΕΝΤΟ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ανελέητο ξύλο στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης ήταν η τελευταία πράξη της ανεξέλεγκτης αστυνομικής βίας στην οποία επιδίδεται καθημερινά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Στις τρεις προχθές το μεσημέρι αστυνομικοί της ομάδας ΔΡΑΣΗ εμφανίστηκαν αιφνιδιαστικά στην πλατεία της Αγίας Φωτεινής και πλησίασαν οικογένεια με δύο παιδιά, που καθόταν σε παγκάκι, για να της κόψουν πρόστιμο.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι γυναίκες προσπαθούσαν να εξηγήσουν ότι έχουν στείλει μήνυμα στον κωδικό μετακίνησης, πολίτες που ήταν στο σημείο άρχισαν να διαμαρτύρονται για το πρόστιμο και ένας νεαρός τόλμησε να πει «δεν είναι δυνατόν να τους γράφετε…» Αυτό ήταν όλο και ήταν αρκετό να ακολουθήσει ένα κρεσέντο αστυνομικής βίας, το οποίο καταγράφηκε σε βίντεο και φωτογραφίες που μέσα σε λίγα λεπτά έκαναν τον γύρο του Διαδικτύου προκαλώντας αποτροπιασμό.

Η ομάδα ΔΡΑΣΗ ζήτησε ενισχύσεις και στο σημείο έσπευσαν άλλες 25 δικάβαλες μηχανές. Αστυνομικός πλησίασε τον νεαρό που διαμαρτυρήθηκε, του ανακοίνωσε «συλλαμβάνεσαι» και αυτός εμβρόντητος έκανε μερικά βήματα πίσω για να μη συλληφθεί.

Οι αστυνομικοί άρχισαν να τον χτυπούν μανιωδώς με πτυσσόμενα κλομπ, ενώ εκείνος ρωτούσε «τι κάνετε; γιατί με βαράτε; Πονάω». Γύρω του νέοι και νέες διαμαρτύρονταν και περισσότεροι από 60 αστυνομικοί τούς απειλούσαν με προτεταμένα κλομπ και άρχισαν να τους κυνηγούν αδιακρίτως, ακόμα και μέσα στο άλσος, ανάμεσα σε ηλικιωμένους και παιδιά που έκαναν ποδήλατο.

Ενα κυριακάτικο απόγευμα, σε μια μεγάλη πλατεία γειτονιάς, όπου οικογενειάρχες που είχαν βγει πριν από την απαγόρευση κυκλοφορίας στις 7.00 – όχι σε διαδήλωση αλληλεγγύης για τον Δ. Κουφοντίνα ούτε στο πολυσυκοφαντημένο «άβατο» των Εξαρχείων.

Την ώρα που οι εικόνες της απρόκλητης καταστολής κατέκλυζαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το υπουργείο εξέδιδε ανακοίνωση μιλώντας για επίθεση(!) «από ομάδα τριάντα ατόμων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών», κάτι που δεν αποτυπώνεται σε καμία μαρτυρία και σε κανένα βίντεο ή φωτογραφία, ενώ στο τέλος προσέθετε ότι έχει διαταχθεί ΕΔΕ για τα βίντεο των επεισοδίων. Ομως η κυβερνητική γραμμή της… επίθεσης σε αστυνομικούς αναπαράχθηκε από το ΑΠΕ-ΜΠΕ και από φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης.

«Η δημοσιογραφία έπεσε νεκρή και στη Νέα Σμύρνη», σχολίαζαν οι χρήστες του διαδικτύου, ενώ περισσότεροι από χίλιοι κάτοικοι της περιοχής κατέβηκαν αμέσως στους δρόμους διαδηλώνοντας μαζικά, δυναμικά και αυθόρμητα στην απροκάλυπτη βία και ζητώντας να αφεθούν ελεύθερα τα έντεκα άτομα που προσήχθησαν αναίτια. Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το αστυνομικό τμήμα και εκεί δέχτηκαν νέα επίθεση με δακρυγόνα και κρότου λάμψης με αποτέλεσμα να υποχωρήσουν κυνηγημένοι προς το δημαρχείο.

«Η χώρα έχει μια κυβέρνηση που έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο της πανδημίας και το μόνο που ξέρει να κάνει με σχέδιο είναι να βαράει στο ψαχνό. Χτυπημένοι νέοι και νέες, τρομοκρατημένοι γονείς και παιδιά μέρα μεσημέρι στις γειτονιές της Αθήνας. Και το βράδυ ψέματα, για όσα συνέβησαν, στα δελτία ειδήσεων. Το μεσημέρι ξύλο και αυταρχισμός και το βράδυ προπαγάνδα. Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο ενορχηστρωτής της μεγαλύτερης εκστρατείας αυταρχισμού και εξαπάτησης που έχει γνωρίσει η χώρα εδώ και δεκαετίες», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αλέξης Τσίπρας.

Αντιπροσωπεία βουλευτών του κόμματος βρέθηκε στη ΓΑΔΑ. Οτι επενδύει στην όξυνση του πολιτικού και κοινωνικού κλίματος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ η κυβερνητική εκπρόσωπος Αρ. Πελώνη, αποκαλύπτοντας… τρικάκια της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ με ειρωνείες για την «υπέρκομψη» Μαρέβα Μητσοτάκη.

«Οσο ο κόσμος τούς γυρίζει την πλάτη τόσο θα καταφεύγουν στην καταστολή», υπογράμμισε το ΚΙΝ.ΑΛΛ. Για «συνειδητή κυβερνητική πολιτική και αποτέλεσμα όλης της προσπάθειας ενοχοποίησης του λαού για την εξέλιξη της πανδημίας», έκανε λόγο το ΚΚΕ. Ερώτημα στον πρωθυπουργό απηύθυνε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης: «Πόσο ακόμα θα ποιείτε την νήσσαν όσο ο κ. Χρυσοχοΐδης μετατρέπει τις πλατείες και τις γειτονιές σε πεδία μαχών εναντίον καθ’ όλα ειρηνικών πολιτών;»

Χτυπούσαν με κλομπ από ατσάλι

Μικρή αλλά κρίσιμη λεπτομέρεια από τη χθεσινή αστυνομική βαρβαρότητα στην πλατεία Νέας Σμύρνης: τα ρόπαλα με τα οποία χτυπήθηκε αφηνιασμένα το νεαρό θύμα, και κράδαινε σύμπασα η διμοιρία της ΔΙ.ΑΣ., δεν ήταν τα κανονικά (λαστιχένια) αστυνομικά κλομπ αλλά «πτυσσόμενα κλομπ» από ατσάλι ή κέβλαρ (εξαιρετικά σκληρό συνθετικό υλικό που χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο του χάλυβα σε κράνη, ζάντες αγωνιστικών αυτοκινήτων κ.λπ.).

Πουλιούνται στο εμπόριο έναντι 20-30 ευρώ, αλλά απ’ όσο γνωρίζουμε δεν περιλαμβάνονται στον επίσημο εξοπλισμό της ΕΛ.ΑΣ. ούτε εντοπίσαμε κάποια σχετική ανάρτηση στη «Διαύγεια». Να υποθέσουμε ότι, με τις πλάτες του κ. Χρυσοχοΐδη, το κυνήγι του εσωτερικού εχθρού διεξάγεται πια (και) ως ιδιωτικός πόλεμος;

Δείτε το βίντεο:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ