ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

«Σπάμε τις αλυσίδες του ατομικού δρόμου, δυναμώνουμε τον συλλογικό αγώνα για υγεία και ζωή με δικαιώματα», ήταν το μήνυμα συγκέντρωσης με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

«Το μήνυμα που στέλνουμε με την κοινή δράση των σωματείων, της ΟΓΕ, των φοιτητικών συλλόγων σε όλη την Ελλάδα είναι “σπάμε τις αλυσίδες του ατομικού δρόμου, δυναμώνουμε τον συλλογικό αγώνα για υγεία και ζωή με δικαιώματα”. Σ αυτές τις δύσκολες συνθήκες καμία γυναίκα δεν είναι μόνη της. Ατομικά δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τα αδιέξοδα που γεννά η εκμετάλλευση και η καταπίεση.

Η ανασφάλεια και η αγανάκτηση που νιώθει κάθε γυναίκα για τις συνθήκες εργασίας γενικότερα τις συνθήκες ζωής δεν μπορούν να βρουν διέξοδο στον ατομικό δρόμο αλλά στο δρόμο της συλλογικής διεκδίκησης για όσα έχουμε ανάγκη τον 21ο αιώνα… Δεν θα αφήσουμε κανένα δικαίωμά μας να μπει σε καραντίνα!», ανέφερε στην κεντρική της ομιλία η Κ. Καρυώτη, πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Λάρισας.

Η κ. Καρυώτη αναφέρθηκε στις τραγικές συνέπειες που βιώνουν εκατοντάδες οικογένειες σε όλη τη Θεσσαλία μετά τους ισχυρούς σεισμούς και την ανάγκη να οργανωθεί έμπρακτα η αλληλεγγύη, ενώ στην εκδήλωση, που ολοκληρώθηκε με πορεία, συμμετείχαν το παράρτημα Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου μαζί με την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας και τον Σύλλογο Φοιτητών και Φοιτητριών της Σ.Ε.Υ.Π του πρώην ΤΕΙ Λάρισας.

Ε.Π.

ΦΩΤΟ: 902.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ