ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΣΟΛΑ

Στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο ομώνυμο άλσος του Αμπελώνα θα ψαλεί την Τετάρτη 10 Μαρτίου στις 10.30 π.μ. η νεκρώσιμη ακολουθία για τον δημοσιογράφο Κώστα Τσόλα που έφυγε από τη ζωή σήμερα ξαφνικά σε ηλικία 52 ετών σκορπώντας θλίψη σε συγγενείς, φίλους και συναδέλφους.

Ο Κώστας Τσόλας αφήνει πίσω τη μητέρα του, αδέλφια και ανίψια, ενώ στο άγγελμα του θανάτου του πλήθος ήταν οι συλλυπητήριες επιστολές.

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις:

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ο δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας δήλωσε: Με θλίψη ενημερωθήκαμε για τον αιφνίδιο θάνατο του αγαπητού δημοσιογράφου Κώστα Τσόλα. Η είδηση μας συγκλόνισε και μας στεναχώρησε όλους. Χάθηκε ένας αξιαγάπητος άνθρωπος, ένας υπηρέτης της ενημέρωσης, ιδιαίτερα κοινωνικός, πρόσχαρος και ευγενικός. Στοιχεία που τον έκαναν ιδιαίτερα αγαπητό στην πόλη του Τυρνάβου. Όλοι τον θυμόμαστε ως συντονιστή εκφωνητή στο καρναβάλι του Τυρνάβου να δίνει το δικό του χαρούμενο τόνο στην εκδήλωση, να μας λέει “καλημέρες” από τον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό. Η σχέση του με τη δημοσιογραφία δημιουργήθηκε από τα μαθητικά του χρόνια, εκδίδοντας την εφημερίδα “ΦΩΝΗ του Αμπελώνα» για την οποία βραβεύτηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας, ως ο νεότερος εκδότης και  στη συνέχεια λειτούργησε δικό του ραδιοφωνικό σταθμό. Πραγματικά εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του. Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του.

Ο Γ. ΜΑΝΩΛΗΣ

Συλλυπητήριο μήνυμα εξέδωσε ο δήμαρχος Τεμπών αναφέροντας τα εξής:

“Αποχαιρετούμε τον Κώστα Τσόλα που άφησε την σφραγίδα του στην τοπική ενημέρωση υπηρετώντας τον χώρο της δημοσιογραφίας από πολύ μικρή ηλικία. Διακρίθηκε για το ήθος, την ευγένεια,την συνέπεια και την εργατικότητά του. Θα μας λείψει. Τα πιο θερμά συλλυπητήρια μας στους οικείους του”.

Ο ΑΣΤ. ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ

Ο επικεφαλής της “Δράσης Πολιτών” Στέλιος Ροντούλης αποχαιρετά με την παρακάτω δήλωση τον Κώστα Τσόλα:
“Εντελώς απρόσμενα απωλέσαμε έναν δημοσιογράφο με ήθος, ένα καλό παιδί. Ο Κώστας Τσόλας θεράπευε καθημερινά, με εντιμότητα, την κοινωνική αποστολή του δημοσιογράφου, του δικαιώματος δηλαδή του πολίτη να πληροφορείται, χωρίς να χειραγωγείται.
Πάντοτε αξιοπρεπής και ειλικρινής, με τον καλό τον λόγο στο στόμα, με χαμόγελο και με προαίρεση αγαθή, έμπαινε στα σπίτια μας, στα αυτοκίνητά μας, στις ζωές μας, είτε μέσω της εφημερίδας “Ελευθερία”, είτε μέσω του ” Ράδιο- Τύρναβος”. Η τοπική κοινωνία έχασε έναν άνθρωπο δεκτικό, ανοικτό και πρόθυμο να βοηθήσει τον οποιονδήποτε.
Του άρεσε η καλή παρέα, η συζήτηση, η πολυκοσμία, η διασκέδαση και το τσίπουρο Τυρνάβου. Η παρουσία του, μάλιστα, στο Καρναβάλι του Τυρνάβου θα μείνει αξέχαστη , ένα γεγονός που κυριολεκτικά τον ενθουσίαζε, πιστοποιώντας το δέσιμο που είχε με την τοπική παράδοση και αφήνοντας ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στα πολιτιστικά δρώμενα της τοπικής κοινωνίας.
Επειδή είχα με τον Κώστα Τσόλα μια γνωριμία και φιλία χρόνων, πρέπει να παραδεχτώ ότι οι λέξεις, που τώρα αραδιάζω για τον αδόκητο χαμό του, μοιάζουν με κόμπους που ανεβαίνουν στο λαιμό και με πνίγουν από τη θλίψη.
Εκ μέρους της  “Δράσης Πολιτών” , απευθύνω θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του και ιδιαίτερα στη μητέρα του, την οποία ξέρω ότι υπεραγαπούσε.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα της τυρναβίτικης γης που θα τον σκεπάσει. Ο Τύρναβος πενθεί, ο Αμπελώνας κλαίει έναν άνθρωπο που θα μείνει για πάντα στο βιβλίο της μνήμης μας.
Καλό Παράδεισο, φίλε Κώστα”.
Ο Π. ΣΑΡΧΩΣΗΣ
Τη θλίψη του για το θάνατο του αγαπητού δημοσιογράφου εκφράζει με ανακοίνωσή του και ο πρώην δήμαρχος Τυρνάβου Παναγιώτης Σαρχώσης επισημαίνοντας ότι η τοπική δημοσιογραφία έχασε ένας ακούραστο εργάτη, έναν ακέραιο άνθρωπο που πάντα τηρούσε τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας αγωνιζόμενος για την προάσπιση των συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας.
Κλείνοντας ο κ. Σαρχώσης εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους συναδέλφους του δημοσιογράφου.
Ο ΣΑΜΕΡ ΑΜΑΡΙ
Σε δήλωσή του ο επικεφαλής της “Πόλης που Θέλουμε” Σάμερ Αμάρτι αναφέρει
“Αποχαιρετάμε τον Κώστα Τσόλα εκφράζοντας τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του. Υπήρξε ένας εξαίρετος άνθρωπος και ένας αμερόληπτος δημοσιογράφος. Ακούραστος, εργατικός και αφοσιωμένος, με πάθος υπηρέτησε τη δημοσιογραφία ως λειτούργημα, φέρνοντας πάντα στο προσκήνιο την αλήθεια. Ιδιαίτερα δραστήριο άτομο που ασχολήθηκε από τα μαθητικά του χρόνια με την δημοσιογραφία εκδίδοντας την εφημερίδα «ΦΩΝΗ του Αμπελώνα» και βραβεύτηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας, ως ο νεότερος εκδότης εφημερίδας. Η φωνή του ήταν χαρακτηριστική.
Στο παρελθόν λειτούργησε δικό του ραδιοφωνικό σταθμό ενώ για πολλά χρόνια είχε δική του εκπομπή στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό. Ήταν ένας από τους κύριους παρουσιαστές στο Τυρναβίτικο Καρναβάλι επί σειρά ετών, κάνοντας κάθε χρόνο την παρουσίαση ξεχωριστή, αφήνοντας το δικό του στίγμα. Καλό ταξίδι φίλε Κώστα”.
Ο Κ. ΚΟΛΛΑΤΟΣ
Ανακοίνωση εξέδωσε και η παράταξη του πρώην δημάρχου Τεμπών Κ. Κολλάτου στην οποία αναφέρονται τα παρακάτω:
“Η  ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ εκφράζει βαθιά θλίψη για το θάνατο του Δημοσιογράφου Κώστα Τσόλα.
Ο Κώστας Τσόλας υπηρέτησε το λειτούργημα της δημοσιογραφίας με ανιδιοτέλεια, ήθος και αγάπη.
Πιστός εργάτης της παλιάς καλής έντυπης δημοσιογραφίας, πνευματώδης και ευρυμαθής, υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητός στους συναδέλφους του.
Ο θάνατος του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό.
Εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά και στους οικείους του.
Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
Το δ.σ. της ομοσπονδίας κτηνοτρόφων Θεσσαλίας εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος δημοσιογράφου Κώστα Τσόλα για τον ξαφνικό χαμό του.
Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του και να δώσει δύναμη και κουράγιο στην οικογένεια του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ