ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΧΘΕΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ 303 Π.Ε.Β.

Ανακοίνωση του Ν.Τ. Λάρισας της ΑΔΕΔΥ

Μετά  από τον ισχυρό σεισμό της 3ης Μαρτίου  και τους αντίστοιχους ισχυρούς μετασεισμούς που συνεχίζονται μέχρι και σήμερα, παρατηρήθηκαν ζημιές σε διάφορα κτήρια του 303 Π.Ε.Β..

Ορισμένες από τις ζημιές φαίνονται ιδιαίτερα σοβαρές, κάτι το οποίο σε συνδυασμό με την παλαιότητα κατασκευής της συντριπτικής πλειοψηφίας των κτηρίων (δεκαετίες 1950-1960), έχει δημιουργήσει έντονη ανησυχία και προβληματισμό στους εργαζομένους, για την καταλληλότητά  τους.

Ο Σύλλογός Υπαλλήλων ΥΕΘΑ-ΓΕΣ  ν. Λάρισας  υπέβαλλε αίτημα προς τους αρμοδίους φορείς ώστε το Εργοστάσιο να επιθεωρηθεί και από τα ειδικά κλιμάκια του Υπουργείου Υποδομών που ελέγχουν δημόσιες υποδομές και σχολικά κτίρια στην ΠΕ Λάρισας και τα οποία έχουν μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση στο αντικείμενο των μετασεισμικών ελέγχων καταλληλότητας κτηρίων.

Παρόλο που δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση για την καταλληλότητα ή μη των χώρων του εργοστασίου ,από τη  Δευτέρα 8 Μαρτίου  το σύνολο του προσωπικού κλήθηκε να εργαστεί  με πιθανούς κινδύνους  για την ασφάλειά του.

Απαιτούμε  την  προσωρινή διακοπή λειτουργίας των Παραγωγικών Τμημάτων του 303 Π.Ε.Β., έως ότου εκδοθεί το επίσημο πόρισμα των ειδικών κλιμακίων του Υπουργείου Υποδομών, για να  διαφυλαχθεί η υγεία και η σωματική ακεραιότητα όλων των εργαζομένων.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com