ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΠΑΖΑΧΟΥ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΤ

Με χιλιάδες ανθρώπους ξεσπιτωμένους και την σεισμική ακολουθία να κρατά σε αγωνία ολόκληρες περιοχές ορισμένοι δείχνουν να ξεπερνούν κάθε όριο τρομολαγνείας, με αποκορύφωμα την κρατική ΕΡΤ που φιλοξενώντας τον σεισμολόγο Κ. Παπαζάχο θεώρησε καλό να «μεταφράσει» τα λεγόμενά του αναστατώνοντας τον κόσμο με τους απίστευτους τίτλους της.

«Η ακολουθία έχει ηρεμήσει και είναι “μαζεμένη” πλέον στα δύο άκρα του ρήγματος, ενώ δείχνει να επιμένει στο ΒΔ άκρο. Έτσι θα πάμε και τις επόμενες μέρες, η δραστηριότητα έχει χωριστεί σε δύο ομάδες και δεν είναι απίθανο να γίνει κάποιος ισχυρότερος μετασεισμός», ανέφερε ο επιστήμονας, από τους πιο «διαβασμένους» για τα ρήγματα της ευρύτερης περιοχής του Τυρνάβου.

Την ίδια ώρα η κρατική τηλεόραση φρόντιζε να διανθίσει τις δηλώσεις του με τον απίστευτο τίτλο «Δεν αποκλείουμε νέο μεγάλο σεισμό στη Θεσσαλία», με το σχετικό βίντεο μάλιστα να αναπαράγεται και την αγωνία να χτυπά κόκκινο στις πληγείσες περιοχές, αφού η συντριπτική πλειοψηφία έμενε στον τίτλο προσπερνώντας-μέσα στον φόβο και την αγωνία της- τα λεγόμενα του επιστήμονα.

Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος και οι υπερβολές δεν βοηθούν τους ήδη επιβαρυμένους (και) ψυχολογικά πληγέντες, ας αναλογιστούν κάποιοι τις ευθύνες τους πριν τους καλέσουν εισαγγελικοί λειτουργοί να το κάνουν.

Ε.Π.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com