ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

Καμία μέριμνα για εκκένωση των εστιών μετά τον σεισμό καταγγέλλουν φοιτητές

“Η 10η Μαρτίου αποτελεί για όλους μας ημερομηνία συμπλήρωσης ενός χρόνου με κλειστά Πανεπιστήμια και πλέον γίνεται μέρα αγώνα για φοιτητές και μαθητές, αγώνα για να ξαναγυρίσουν στα θρανία τους και στα αμφιθέατρά τους”.

Αυτά τονίστηκαν μεταξύ άλλων το μεσημέρι της Τετάρτης στην πλατεία Ταχυδρομείου της Λάρισας, όπου και πραγματοποιήθηκε δυναμικό φοιτητικό συλλαλητήριο με τη συμμετοχή και του Συντονιστικού των μαθητών, με τους φοιτητές μάλιστα να καταγγέλλουν πως δεν υπήρξε καμία μέριμνα για την εκκένωση των εστιών μετά τον σεισμό!

«Την ώρα που τα Πανεπιστήμιά μας παραμένουν κλειστά εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο η κυβέρνηση έχει κάνει ξεκάθαρη την πρόθεσή της να μην τα ανοίξει ούτε για το εαρινό εξάμηνο. Παράλληλα, όλη αυτήν τη χρονιά που διαρκεί η πανδημία, τα σχολεία ανοιγοκλείνουν ανάλογα με την καμπύλη των κρουσμάτων στον γενικό πληθυσμό, γιατί η κυβέρνηση αρνήθηκε και αρνείται να πάρει μέτρα για τη διασφάλιση της διά ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, ενώ η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ: Δ. Καστανάρας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ