ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΑ ΚΑΙ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ ΖΗΤΟΥΝ ΣΕ ΡΑΧΟΥΛΑ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΝΟΥΛΙΑ

Δήλωση – παρέμβαση του Μ. Χαρακόπουλου μετά από επίσκεψη στις παραπάνω πληγείσες περιοχές

«Κατανοώ τις δυσκολίες και τις ανατροπές που έφερε από τη μια στιγμή στην άλλη ο σεισμός στην καθημερινότητα όσων επλήγησαν από τον εγκέλαδο. Η πολιτεία, κατά γενική ομολογία, στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, αξιοποιώντας όλα τα εργαλεία που διαθέτει, από την επιδότηση ενοικίου μέχρι την κρατική αρωγή για την ανοικοδόμηση των σπιτιών. Θα χρειαστεί, όμως, υπομονή μέχρι να επουλωθούν όλες οι πληγές.

Καθόσον με αφορά θα παρακολουθώ στενά, όπως έκανα και στις καταστροφές από τον “Ιανό”, την υλοποίηση των μέτρων που εξαγγέλθηκαν». Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την επίσκεψή του στα σεισμόπληκτα χωριά του δήμου Λαρισαίων, τη Μάνδρα, την Αμυγδαλέα και τη Ραχούλα, αλλά και τα Πλατανούλια του δήμου Τυρναβου, που βίωσαν με ιδιαίτερη ένταση τον σεισμό της τσικνοπέμπτης.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, αφουγκραζόμενος την αγωνία των σεισμόπληκτων για την επόμενη μέρα, αρχικά επισκέφθηκε τη Μάδρα, όπου συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της κοινότητας κ. Σπύρο Καδόγλου μετέβη στο δημοτικό σχολείο που υπέστη ζημιές από τον σεισμό -ιδιαίτερα εμφανείς στη στέγη του διδακτηρίου. Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος συνομίλησε στην πλατεία του χωριού με κατοίκους, οι οποίοι του εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την άμεση ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού.

Ακολούθως, μετέβη στην Αμυγδαλέα, όπου ο πρόεδρος του χωριού κ. Γιώργος Ματράκης τον ενημέρωσε για τις σκηνές που άμεσα στήθηκαν από τον στρατό στην πλατεία του χωριού, αλλά και για τις σοβαρές ζημιές που υπέστησαν θρησκευτικά μνημεία του χωριού. Ο κυβερνητικός βουλευτής είδε ιδίοις όμμασι την κατάσταση που έχει περιέλθει η τρίκλιτη βασιλική του Αγίου Νικολάου δίπλα στον Πηνειό, η οποία χρήζει άμεσα σωστικών παρεμβάσεων. Όπως είπε, η υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη τον διαβεβαίωσε ότι ενημερώνεται διαρκώς για τις ζημιές που προκλήθηκαν στα μνημεία του νομού από την προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λάρισας κ. Σταυρούλα Σδρόλια.

Επόμενος σταθμός η Ραχούλα, όπου μεταξύ των οικιών που κατέρρευσαν είναι και το «παπαδόσπιτο» που φιλοξενεί τον εφημέριο του χωριού. Ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Τάσος Γώγουλος τον ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχουν γίνει έως σήμερα για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών και ζήτησε τροχόσπιτα ή οικίσκους για τους συγχωριανούς του, τα σπίτια των οποίων κρίθηκαν μη κατοικήσιμα.

Αργά το σούρουπο, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος επισκέφθηκε τα Πλατανούλια και με τον πρόεδρο του χωριού κ. Δημήτρη Ρίζο μετέβη στο γήπεδο, όπου έχουν εγκατασταθεί σεισμόπληκτες οικογένειες σε σκηνές. Συνομίλησε με τους σεισμόπληκτους κατοίκους που ζητούν μονιμότερες λύσεις με τροχόσπιτα και κοντέινερ, ενώ του έθεσαν και προβλήματα με την τηλεκπαίδευση των παιδιών τους στις σκηνές, λόγω της απουσίας σύνδεσης με το διαδίκτυο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ