“ΚΟΚΚΙΝΟ” ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Κίτρινα χαρακτηρίστηκαν τα κτίρια που φιλοξενούν το ΚΕΠ και την Τράπεζα Πειραιώς στην κεντρική πλατεία

Ενα από τα πλέον εμβληματικά κτίρια του Τυρνάβου, το Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο δωρεά του Τυρναβίτη ευεργέτη Νικολάου Εμμανουήλ που κτίστηκε στη δεκαετία του 1960 χτυπήθηκε ανελέητα από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου με αποτέλεσμα να κριθεί από τους μηχανικούς ακατάλληλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη μεταφέρθηκαν εκτός του κτιρίου οι πίνακες που είναι δωρεά του Τυρναβίτη ζωγράφου Δανιήλ Δανιήλ και τοποθετήθηκαν σε ασφαλή χώρο του δήμου, ενώ εκκενώθηκε και το σπίτι του επί 55ετίας φύλακα του κτιρίου.

Πλέον με δεδομένο ότι το Εμμανουήλειο χαρακτηρίστηκε “κόκκινο” θα πρέπει να κατεδαφιστεί και είναι αναγκαίο άμεσα να ξεκινήσουν από τη δημοτική αρχή οι διαδικασίες για την ανέγερση νέου Πνευματικού Κέντρου που θα μπορέσει να λειτουργεί σαν συνεδριακό κέντρο και πινακοθήκη.

Κίτρινα κτίρια

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μηχανικών τα κτίρια που στεγάζουν το ΚΕΠ του δήμου Τυρνάβου και την Τράπεζα Πειραιώς χαρακτηρίστηκαν “κίτρινα”. Μετά από αυτή την εξέλιξη το ΚΕΠ σταμάτησε να εξυπηρετεί πολίτες και η Τράπεζα έκλεισε μέχρι να υπάρξει επανέλεγχος.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com