ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ

Με τον αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ επικοινώνησε ο Χρ. Κέλλας που ενημερώθηκε ότι αναμένεται άμεσα η κάρτα αγρότη

Την εκτίμηση ότι στο τέλος της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσουν οι πληρωμές των συνδεδεμένων ενισχύσεων στους δικαιούχους παραγωγούς, εξέφρασε στον αν. Γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτή ν. Λάρισας Χρήστο Κέλλα, ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Δημήτρης Μελάς.

Ο Λαρισαίος πολιτικός επικοινώνησε με τον κ. Μελά, προκειμένου να του μεταφέρει την αγωνία των παραγωγών για την πορεία των πληρωμών, καθώς, σε μία περίοδο στην οποία κορυφώνονται οι προετοιμασίες για τις εαρινές σπορές, το ζήτημα της ρευστότητας είναι κρίσιμο.

Ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού ενημέρωσε τον κ. Κέλλα ότι υπήρξε ανάθεση του πληροφοριακού συστήματος του ΟΠΕΚΕΠΕ σε τεχνικό σύμβουλο μέχρι 30/6, που έχει εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο, προκειμένου να τρέξουν οι εκκρεμείς πληρωμές, εωσότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες  διεθνούς διαγωνισμού για τον νέο ανάδοχο, με χρονικό ορίζοντα το 2028.

Όπως έγινε γνωστό από τη συζήτηση Κέλλα-Μελά τα ποσά των συνδεδεμένων ενισχύσεων που θα καταβληθούν το αμέσως επόμενο διάστημα είναι: Βαμβάκι 187.344.000 εκ. ευρώ, σκληρό σιτάρι 11.743.000, μηδική 25.256.000 και όσπρια 4.774.000 εκ. ευρώ.

Επιπλέον, ο κ. Μελάς ενημέρωσε τον Χρ. Κέλλα ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ βρίσκεται σε διαβούλευση με τις τράπεζες, προκειμένου να εκδοθεί άμεσα η κάρτα αγρότη, η οποία αποτελεί ένα ακόμη όπλο του παραγωγού, κατά την διαδικασία προμήθειας καλλιεργητικών εφοδίων.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com