ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΣΕΙΣ 2% ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΣΤΑ ΑΕΙ

Με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του ΓΕΛ Τυρνάβου συναντήθηκε σήμερα ο Χρ. Κέλλας

Στην αξιοποίηση της ισχύουσας νομοθεσίας που προβλέπει τη δημιουργία επιπλέον θέσεων 2% επί αυτών που προβλέπεται για κάθε σχολή των ΑΕΙ οι οποίες θα κατανεμηθούν μετά την ολοκλήρωση των αποτελεσμάτων για την εισαγωγή των υποψηφίων των φετινών εξετάσεων στα πανεπιστήμια τον Σεπτέμβριο, σε σεισμόπληκτους μαθητές όλης της χώρας (για σεισμούς που έγιναν εντός της σχολικής χρονιάς) αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με όσα ανέφερε σήμερα κατά τη διάρκεια συνάντησής του με το σύλλογο Γονέων μαθητών του ΓΕΛ Τυρνάβου ο βουλευτής Χρ. Κέλλας.

Ο κ. Κέλλας που επισκέφθηκε τους γονείς στο γυμναστήριο του σχολείου όπου γίνεται συλλογή βοήθειας για τους σεισμόπληκτους, αφού τους συνεχάρη για την πρωτοβουλία τους, απαντώντας σε ερωτήσεις για την τύχη των υποψηφίων που είναι σεισμόπληκτοι, εξήγησε ότι υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία που προβλέπεται από τον νόμο σύμφωνα με την οποία τον Σεπτέμβριο οι διευθυντές των σχολείων των σεισμόπληκτων περιοχών θα ετοιμάσουν εισήγηση προς το υπουργείο η οποία θα συνοδεύεται και με ανάλογη εισήγηση – βεβαίωση της οικείας δημοτικής αρχής για την κατάσταση που επικρατεί στο δήμο.

Στη συνέχεια το υπουργείο με τη σειρά του θα εξετάσει το σύνολο των εισηγήσεων από όλη τη χώρα και θα ανακοινώσει τον τρόπο με τον οποίο θα καλυφθεί το επιπλέον 2% των θέσεων.

Με δεδομέη την ισχύουσα ο νομοθεσία ο κ. Κέλλας παρότρυνε τους μαθητές που συνάντησε το σχολείο να συνεχίσουν το διάβασμα και να πάρουν μέρος με καθαρό μυαλό στις πανελλαδικές για να πετύχουν το καλύτερο δυνατό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ