ΖΩΗ ΡΑΠΤΗ: ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΩΝ (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

Επίσκεψη στη Λάρισα πραγματοποιεί από νωρίς το πρωί της Πέμπτης η Υφυπουργός Υγείας, αρμόδια για θέματα Ψυχικής Υγείας, Ζωή Ράπτη, η οποία είχε σειρά επαφών με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, ενώ επισκέπτεται τα δύο νοσοκομεία, δομές ψυχικής υγείας, όπως και τους σεισμόπληκτους στο Μεσοχώρι και το Δαμάσι.

Εκτιμώντας πως η 5η ΥΠΕ συνεργάστηκε άψογα με όλες τις μονάδες Υγείας τις πρώτες κρίσιμες ώρες μετά τον σεισμό η κ. Ράπτη είχε συνάντηση με τον διοικητή της Φ. Σερέτη, για να ακολουθήσει συνάντηση και με τον διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Δ. Κατσικονούρη και επίσκεψη στην Ψυχιατρική Κλινική του ΠΓΝΛ.

Όπως επισημάνθηκε όλα τα κτίρια των νοσοκομείων είναι ασφαλή και οι εμβολιασμοί συνεχίζονται απρόσκοπτα, ενώ μέσα στο Σαββατοκύριακο επιπλέον παιδίατροι θα βρεθούν στο πλευρό των σεισμόπληκτων.

Ακολούθως η υφυπουργός συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό και αμέσως μετά σε δηλώσεις της αναφέρθηκε και στην πανδημία, σημειώνοντας πως αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά.

«Είμαστε πλέον μια υγειονομική περιφέρεια, ευελπιστώ πως το ΓΝΛ δεν θα χρειαστεί να γίνει ξανά covid νοσοκομείο, αυτό ωστόσο θα το δούμε τις επόμενες μέρες», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα ύπαρξης κινητών μονάδων για την στήριξη των πολιτών, με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας να υπογραμμίζει το πόσο σημαντική είναι η ψυχολογική υποστήριξη των πληγέντων.

Η επίσκεψη της υφ. Υγείας συνεχίστηκε με επαφές στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, το ΚΨΥ και τις εγκαταστάσεις της ΘΕΨΥΠΑ, με κατάληξη στο Μεσοχώρι και το Δαμάσι, όπου και ενημερώθηκε για τις προσφερόμενες υπηρεσίες υγείας στους πληγέντες και την κατάσταση που επικρατεί μετά τον σεισμό.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ: Δ. Καστανάρας


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ