Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΛΛΑΞΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΣΤΟ ΔΑΜΑΣΙ (ΦΩΤΟ)

Ελάχιστα λεπτά της ώρας ήταν αρκετά για να αλλάξουν τη ζωή στο Δαμάσι Τυρνάβου, με τους φιλόξενους κατοίκους του να βρίσκονται κυριολεκτικά στον δρόμο μετά το ισχυρό χτύπημα του Εγκέλαδου.

Ερείπια, φόβος και αγωνία, σκηνές, οικίσκοι, τροχόσπιτα, κυβερνητικά κλιμάκια και επισκέψεις παραγόντων και πολιτικών, εγκατάσταση σεισμογράφων, σεισμολόγοι και μηχανικοί μπήκαν στο κάδρο και στην καθημερινότητα των κατοίκων, που προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους.

Το θαύμα της διάσωσης παιδιών και εκπαιδευτικών του δημοτικού σχολείου στα χείλη όλων, όπως και οι μικρές ιστορίες συγχωριανών τους που γλύτωσαν από το χτύπημα του Εγκέλαδου, ενώ ξεσπιτωμένοι οι κάτοικοι της κοινότητας ζητούν στήριξη και λύσεις.

Στο Δαμάσι έφτασαν τα πρώτα 20 τροχόσπιτα, ενώ τουλάχιστον 10 οικογένειες εγκαταστάθηκαν ήδη σε αυτά, με τους περισσότερους πάντως να δείχνουν απροθυμία ως προς τη χρήση τους αναμένοντας την εγκατάσταση οικίσκων.

Δεν λείπουν τα χαμόγελα, μα και οι παραινέσεις προς τους αρμόδιους: “στηρίξτε μας για να ξαναφτιάξουμε το χωριό και τις ζωές μας”, είναι το μήνυμα που στέλνουν, ενώ θα πρέπει να αναφερθεί πως τρία τροχόσπιτα εγκαταστάθηκαν και στο Δαμασούλι.

Ε.Π.

ΦΩΤΟ: Δ. Καστανάρας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ