ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝ. ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ Α/ΓΕΕΘΑ ΑΝΕΛΑΒΕ Ο ΝΕΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ

Συναντήσεις  με τον περιφερειάρχη και τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου

Παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλου πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης στο στρατόπεδο «Πλαστήρα» της Λάρισας η τελετή παράδοσης-παραλαβής καθηκόντων του απερχομένου Διοικητή της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ Στρατηγού Β. Παπαδόπουλου στον νέο Διοικητή Αντιστράτηγο Πέτρο Δεμέστιχα.

Τον ΥΕΘΑ συνόδευαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κ. Φλώρος και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χ. Λαλούσης, ενώ η τελετή πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερα περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων λόγω των μέτρων για την προστασία από Covid-19.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Εξάλλου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, είχε συνάντηση αργότερα και με τον Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ενημερώθηκε για επιχειρησιακά θέματα που αφορούν στον συντονισμό της κατάστασης στους καταυλισμούς όπου φιλοξενούνται οι σεισμόπληκτοι του Τυρνάβου και της Ελασσόνας και τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ Α/ΓΕΕΘΑ

Εξάλλου ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κων/νος Φλώρος επισκέφθηκε στο γραφείο του τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. κ. Ιερώνυμο.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν οι επιπτώσεις της πρόσφατης σεισμικής δραστηριότητας στη περιοχή της Θεσσαλίας και η συνδρομή τόσο των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου στους πληγέντες κατοίκους της περιοχής. Επίσης έγινε ιδιαίτερη μνεία στην άριστη σχέση και στην συνεργασία της 1ης Στρατιάς με την Μητρόπολη στο πλαίσιο της Κοινωνικής Προσφοράς των ΕΔ και σε άλλα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ