ΣΕ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ Η Δ.Δ.Ε Β. ΖΙΑΚΑ

Οι έκτακτες συνθήκες που προκλήθηκαν στην περιοχή μας από τον συνδυασμό  των  επιπτώσεων του σεισμού της Τετάρτης 3.3.2021 και της εξελισσόμενης υγειονομικής κρίσης covid-19, απαιτούν εγρήγορση από όλη την εκπαιδευτική κοινότητα σε συνεργασία με ειδικούς  προκειμένου οι μαθητές μας να βρουν την ψυχολογική υποστήριξη που χρειάζονται και να μπορέσουν  να αντιμετωπίσουν τον ιδιαίτερα δύσκολο και πρωτόγνωρο συνδυασμό κρίσεων.

Η Δ/νση Β’/θμιας Εκπ/σης Λάρισας και   οι εκπαιδευτικοί  αγκαλιάζοντας τους μαθητές μας παραμερίζοντας προσωπικά προβλήματα και ανάγκες, βρίσκονται από την πρώτη στιγμή δίπλα  τους, καθώς η ψυχολογική υποστήριξη αυτές τις δύσκολες για όλους μας μέρες μπορεί να λειτουργήσει θετικά και στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Η Δ/ντρια Β’/θμιας Εκπ/σης Λάρισας επισκεπτόμενη την περιοχή προκειμένου να αξιολογήσει την τρέχουσα κατάσταση βρέθηκε στο Δομένικο, όπου ήταν σε εξέλιξη δράση υποστήριξης των μαθητών γυμνασίου και λυκείου από το ειδικό προσωπικό του ΚΕΣΥ Λάρισας  και του Κέντρου Ψυχικής Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας μετά από πρωτοβουλία των Δ/ντων των σχολικών μονάδων κκ Κουκούλη και Φανίκο.  Ανάλογες δράσεις υλοποιήθηκαν και έχουν προγραμματιστεί για τους υπόλοιπους  μαθητές της πληγείσας περιοχής.

Οι μαθητές τόνισαν στην Δ/ντρια την ανάγκη παροχής υπηρεσιών  internet στους οικισμούς των σεισμοπλήκτων για την ομαλή επιστροφή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Οι ανάγκες των μαθητών μεταφέρθηκαν και  συζητήθηκαν μεταξύ άλλων στη συνάντηση της Δ/ντριας Β’/θμιας Εκπ/σης Λάρισας Κας Βασιλικής Ζιάκα με τον Δήμαρχο Ελασσόνας Κο Νίκο Γάτσα. Στην ίδια συνάντηση τονίστηκε η ανάγκη για διεκπεραίωση του ελέγχου των κτιριακών εγκαταστάσεων και άμεση αποκατάσταση των ζημιών  προκειμένου οι σχολικές μονάδες να είναι έτοιμες να υποδεχθούν τους μαθητές τους όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Η Δ/ντρια Β’/θμιας Εκπ/σης Λάρισας συγχαίρει  όλους τους συναδέλφους  εκπαιδευτικούς και τους μαθητές,  για τον  υποδειγματικό τρόπο που εφάρμοσαν τα σχέδια έκτακτης ανάγκης σεισμού στις σχολικές τους μονάδες εκκενώνοντας όλες τις αίθουσες με ασφάλεια.

Ευχαριστεί επίσης τους Εκπαιδευτικούς που με δική τους πρωτοβουλία ειδικά στους μαθητές της Γ΄Λυκείου εφαρμόζουν την ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Προσπαθούμε όλοι μας για το καλύτερο έως ότου επέλθει η κανονικότητα στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζονται και στο ειδικό προσωπικό του ΚΕΣΥ Λάρισας και του Κέντρου Ψυχικής Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ