ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

Ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας με την οποία ζητούν να ληφθεί μέριμνα για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου των σεισμόπληκτων περιοχών της Θεσσαλίας μέσω ποσόστωσης για τις φετινές εισαγωγικές εξετάσεις στα ΑΕΙ, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλης και Γιάννης Δελής. Στην ερώτησή τους επισημαίνουν τα εξής:

“Εκτεταμένες καταστροφές και ζημιές σε κατοικίες, υποδομές, σχολικές μονάδες κ.α. σημειώθηκαν κατά τους πρόσφατους σεισμούς στη Θεσσαλία και ειδικότερα σε πολλά χωριά στου Νομούς Λάρισας και Τρικάλων.

Οι πληγέντες των περιοχών αντιμετωπίζουν μια τραγική κατάσταση, ενώ παράλληλα αναδεικνύονται μια σειρά άμεσων και πιεστικών προβλημάτων για τα οποία θα πρέπει να δρομολογηθεί η επίλυση τους και η αντίστοιχη μέριμνα το επόμενο διάστημα, τόσο από την Κυβέρνηση, όσο και από την περιφέρεια και τους Δήμους.

Πιο συγκεκριμένα οι σεισμόπληκτοι μαθητές βιώνουν μια δύσκολη και πρωτοφανή κατάσταση. Παράλληλα με τα σπίτια στους που έχουν υποστεί ζημιές ή έχουν καταστραφεί,  έχουν υποστεί καταστροφές και άλλες ζημιές και οι σχολικές μονάδες σε πολλά χωριά (πχ Δαμάσι) που δεν τους επιτρέπουν να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Συγχρόνως είναι κατανοητό, πως η έκτακτη κατάσταση και οι αντίξοες συνθήκες που βιώνουν κάθε άλλο παρά παρέχουν όλα εκείνα τα μέσα και τις προϋποθέσεις ώστε να ασχοληθούν με τη μόρφωσή τους, ιδιαίτερα οι μαθητές της Γ’ Λυκείου που στο τέλος της φετινής χρονιάς θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ.

Θεωρούμε πως το Υπουργείο Παιδείας και η Κυβέρνηση οφείλουν να φροντίσουν αφενός να ληφθούν άμεσα όλα εκείνα τα μέτρα προκειμένου να βοηθηθούν στην εκπαίδευσή τους όλοι οι μαθητές και ειδικότερα οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου για την προετοιμασία τους ενόψει πανελλαδικών εξετάσεων (ενισχυτική διδασκαλία κ.α.) αφετέρου να προχωρήσουν στην απλοποίηση συγκεκριμένων ρυθμίσεων – ποσόστωση για τους σεισμόπληκτους μαθητές.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός, αν θα προχωρήσει άμεσα σε ρύθμιση ώστε να δοθεί ποσόστωση στους μαθητές της Γ’ Λυκείου για τις πανελλαδικές εξετάσεις κατά τη φετινή χρονιά”.

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com