ΕΚΛ: ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας καταγγέλλει το όργιο καταστολής, τα καθημερινά περιστατικά αστυνομικής βίας, οι – στρατιωτικού χαρακτήρα – περιπολίες αστυνομικών σωμάτων σε γειτονιές και πλατείες, που δεν είναι τίποτα άλλο εκτός από είναι συνειδητή κυβερνητική πολιτική και αποτέλεσμα όλης της προσπάθειας ενοχοποίησης του λαού για την εξέλιξη της πανδημίας και διοργανώνει πικετοφορία σήμερα Παρασκευή 12/03 στις 6:00μμ με εκκίνηση από το χώρο των γραφείων του ΕΚΛ.

Στην ανακοίνωση κάλεσμα αναφέρονται και τα εξής:

“Όλα αυτά δεν είναι «εμμονές» μιας κυβέρνησης ή ενός κόμματος και ειδικά τώρα που η λαϊκή δυσαρέσκεια δυναμώνει εξαιτίας της διαχείρισης της πανδημίας σε βάρος των λαϊκών αναγκών, της οικονομικής κρίσης και της ανασφάλειας, η ένταση της καταστολής είναι απαραίτητο συμπλήρωμα των προσπαθειών χειραγώγησης από την κυβέρνηση, το κράτος, τα αστικά επιτελεία.

Δεν θα τους περάσει! Το μήνυμα αυτό στέλνει η «οργανωμένη απειθαρχία» χιλιάδων εργαζομένων, λαού και νεολαίας, που παλεύουν συγκροτημένα μέσα από τα συνδικάτα και τους άλλους φορείς για μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων τους, για την υπεράσπιση των λαϊκών ελευθεριών και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Κανένας εργαζόμενος, φοιτητής, αυτοαπασχολούμενος, αγρότης και γυναίκα, κανένας σκεπτόμενος άνθρωπος δεν πρέπει να υποκύψει και δεν μπορεί να ανεχθεί αυτήν την κατάσταση της καταπάτησης των λαϊκών δικαιωμάτων. Το δόγμα “νόμος και τάξη” της κυβέρνησης εξελίσσεται σε πλήρη αστυνομοκρατία.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την πολιτική του κυβερνητικού αυταρχισμού και τα συνεχή περιστατικά αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας. Να ενώσουμε όλοι τις φωνές μας ενάντια στην ένταση της καταστολής.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας καλεί τον λαό να διεκδικήσει εδώ και τώρα μέτρα για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων του, να ορθώσει το αγωνιστικό του ανάστημα στην ένταση της καταστολής που συνοδεύει την αντιλαϊκή πολιτική”.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ