ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ  ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΗ ΦΑΛΑΝΗ ΖΗΤΑ Η Ρ. ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ

Στη Φαλάνη βρέθηκε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Λαρισαίων κ.Ρένα Καραλαριώτου ως επικεφαλής κλιμακίου αυτοδιοικητικών θέλοντας να δούνε από κοντά τις καταστροφές που προκάλεσε ο  σεισμός στο δημοτικό σχολείο Φαλάνης και να ενημερωθούν αναλυτικά για τα προβλήματα που προέκυψαν  .

Η κ.Καραλαριώτου ενημερώθηκε από τον Διευθυντή του σχολείου κ.Νίκο Κολοβό , την υποδιευθύντρια κ.Λάππα ,  τον Πρόεδρο Κώστα Λυγούρα , τον αντιπρόεδρο Ρένο Καρυώτη , εκπαιδευτικούς  και την Πρόεδρο του συλλόγου Γονέων  κ.Κόκκινου , ότι μετά από αυτοψία που πραγματοποιήθηκε από ειδικά κλιμάκια μηχανικών  το ένα κτίριο του δημοτικού σχολείου που στεγάζει 120 μαθητές έχει κριθεί ακατάλληλο .

Αυτό σημαίνει ότι για τους μαθητές θα πρέπει να βρεθεί νέα σχολική στέγη για να συνεχίσουν τα μαθήματα τους την τρέχουσα σχολική χρονιά .

Η κ .Καραλαριώτου μετά την ενημέρωση ,σε σχετική δήλωση της σημείωσε ⁚

« Είναι αναγκαίο η Φαλάνη να αποκτήσει νέο δημοτικό σχολειό . Το 12/θεσιο δημοτικό της Φαλάνης συγκεντρώνει μεγάλο πλήθος μαθητών από Φαλάνη και Δασοχώρι ,εχει κτιστει το 1925 , η περιοχή είναι δυναμική και απαιτείται να δρομολογηθούν από το δήμο όλες οι διαδικασίες που απαιτούνται για την κατασκευή νέου δημοτικού σχολείου στη Φαλάνη. Διαδικασίες γρήγορες όπως σωστά έγινε με το σχολείο στο Δαμάσι . Θα φέρουμε το θέμα και στο δημοτικό συμβούλιο .

Λύση πρέπει να δοθεί και για τη στέγαση των 120 μαθητών , για να συνεχίσουν τα μαθήματα τους την τρέχουσα σχολική χρονιά .  Η πρωτοβάθμια Εκπαίδευση σε συνεργασία με το Δήμο Λαρισαίων πρέπει να δώσει άμεσα λύση στο θέμα .

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς και σε όλους τους μαθητές για την ψύχραιμη  στάση τους στη διαχείριση της σεισμικής κρίσης , διαχείριση που απέτρεψε τραυματισμούς  »

Η κ.Καραλαριώτου , κατά την επίσκεψη της ,  συνοδευόταν από τους δημοτικούς συμβούλους κ.κ Κώστα Βλαχούλη , Δημήτρη Παπαποστόλου , Αθανάσιο Μαμάκο , Αθανάσιο Δρυστέλλα και την τοπική σύμβουλο κ.Μαρία Σταύρου

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ