ΚΟΥΝΑΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΡΙΩΡΟ – ΓΙΑ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΙΛΑΕΙ Ο Κ. ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Συνεχείς και σχετικά δυνατοί είναι οι μετασεισμοί που ακολούθησαν τον ισχυρό μετασεισμό 5,2 R που σημειώθηκε στις 2.57 μ.μ. αφού από εκείνη την ώρα και μέχρι τις 6 μ.μ. σήμερα σημειώθηκαν τουλάχιστον 12 δονεήσεις έντασης από 2,8 R έως 3.9R προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του νομού Λάρισας όπου έγιναν αισθητοί.

Το paidis.com επικοινώνησε με τον καθηγητή Σεισμολογίας κ. Κ. Παπαζάχο ο οποίος εμφανίστηκε καθησυχαστικός ως προς την εξέλιξη του φαινομένου επισημαίνοντας ότι οι μετασεισμοί εντοπίζονται πλέον στο δευτερεύον ρήγμα που έδωσε την Πέμπτη τον ισχυρό μετασεισμό και από τότε εμφανίζει μία έντονη δραστηριότητα μόνο που αυτή εξελίσσεται στα ορεινά της Ελασσόνας στην περιοχή προς τη Βερδικούσια.

Ο κ.Παπαζάχος υποστήριξε ότι οι μετασεισμοί θα συνεχιστούν για μεγάλο ακόμη διάσμημα χωρίς να αποκλείεται να υπάρξουν και νέες ανάλογες δονήσεις πάντα όμως στην περιοχή όπου σημειώθηκαν και σήμερα.

Με δεδομένο ότι θα υπάρξουν και νέοι μετασεισμοί ο κ. Παπαζάχος για μια ακόμη φορά επεσήμανε ότι είναι απαγορευτικό να μπαίνει κάποιος σε σπίτια που υπέστησαν ζημιές πριν αυτές επισκευαστούν τονίζοντας ότι μπορεί να υπάρξει κίνδυνος για εκείνους που θα βρεθούν μέσα σε αυτά την ώρα εκδήλωσης μία σεισμικής δόνησης.

Τέλος υποστήριξε ότι εκείνο που προβληματίζει πλέον είναι η διαχείριση των προβλημάτων του σεισμού και της συμπεριφοράς των σεισμόπληκτων που θεωρούν ότι στα σπίτια που εγκατέλειψαν εγκατέλειψαν ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής τους και θέλουν να επιστρέψουν σε αυτά. Κάτι τέτοιο όμως όπως εξήγησε δεν θα πρέπει να γίνειπριν επισκευαστούν οι ζημιές και πριν ανάψουν το “πράσινο” φως οι μηχανικοί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ