ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΙΔΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΛΟΓΩ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ 3ου ΔΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΦΩΤΟ)

Τρέχουν οι εξελίξεις που αφορούν στο ιστορικό 3ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας επί της οδού Ιουστινιανού, το παλιό κτίριο του οποίου χαρακτηρίστηκε «κίτρινο» από τους μηχανικούς, καθώς οι γονείς των μαθητών κλήθηκαν σήμερα να παραλάβουν τα προσωπικά είδη των παιδιών τους.

Τα προβλήματα που εντοπίστηκαν μετά τον ισχυρό σεισμό και τους μετασεισμούς που ακολούθησαν θα εξετασθούν σε επανέλεγχο, ωστόσο οι γονείς κλήθηκαν να παραλάβουν τα προσωπικά είδη των παιδιών τους λόγω των ρωγμών που εντοπίστηκαν στο σχολείο.

Ενδεικτικές είναι οι εικόνες που κατέγραψε ο φακός του paidis.com από το εσωτερικό των αιθουσών, ενώ συγκινημένοι γονείς και εκπαιδευτικοί δηλώνουν αισιόδοξοι για την εξέλιξη, ελπίζοντας πως το κτίριο που στεγάζει 140 μαθητές δεν θα χρειαστεί να γκρεμιστεί.

«Το σχολείο μεγάλωσε τρεις γενιές μαθητών», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, ενώ όλοι εκφράζουν την ανακούφισή τους για το γεγονός πως παρά τον ισχυρό σεισμό όλα πήγαν καλά για μαθητές και εκπαιδευτικούς, που έγκαιρα και συντεταγμένα εγκατέλειψαν το κτίριο χωρίς να σημειωθεί το παραμικρό.

 

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: Δ. Καστανάρας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ