ΠΡΩΤΟ ΜΕΛΗΜΑ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Το μήνυμα της Στ. Μπίζου με αφορμή την επίσκεψη της υφυπουργού Ζ. Ράπτη στη Λάρισα

«Οι δομές ψυχικής υγείας και οι ψυχολόγοι βρίσκονται στην υπηρεσία των πληγέντων & των οικογενειών τους. Το υπουργείο Υγείας αμέσως μετά το χτύπημα του εγκέλαδου στα χωριά του νομού Λάρισας μερίμνησε για την δημιουργία του κατάλληλου υποστηρικτικού πλαισίου του πληθυσμού που βίωσε τους σεισμούς, οργανώνοντας ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης των κατοίκων. Ήδη στην περιοχή του Δαμασίου λειτουργεί Σταθμός Ψυχολογικής Υποστήριξης στελεχωμένος από ψυχολόγους και ψυχιάτρους».

Τα παραπάνω δήλωσε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ Στέλλα Μπίζιου μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης της υφυπουργού Υγείας κ. Ζωής Ράπτη, την οποία και συνόδευσε στο πρόγραμμα της.

«Οι δομές της Ψυχικής Υγείας που λειτουργούν στο νομό Λάρισας επιτελούν σπουδαίος έργο και η σπουδαιότητά τους αναδεικνύεται περισσότερο σε περιόδους κρίσεων. Στόχος μας είναι η συνεχής αναβάθμιση των παροχών ψυχικής υγείας. «Ο προϋπολογισμός για τη χρηματοδότηση της ψυχικής υγείας αυξήθηκε κατά 62%, επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας, φτάνοντας στα 58 εκατ. ευρώ, ή στο 2% όπως προβλέπεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας».

Μετά την επίσκεψη στα δύο νοσοκομεία της πόλης η κ. Μπίζιου στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα των εμβολιασμών που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του κυβερνητικού προγράμματος.

«Έχουμε ξεπεράσει τις 24.000 εμβολιασμούς για τον κορωνοϊό στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, ένα νούμερο το οποίο αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά το προσεχές διάστημα όταν η χώρα μας λάβει νέες, μεγαλύτερες παρτίδες εμβολίων. Στην ΠΕ Λάρισας δεν χάσαμε ούτε έναν εμβολιασμό, καθώς αυτοί πραγματοποιήθηκαν ακόμα και την ημέρα του μεγάλου σεισμού.

Καλώ όλους τους συμπολίτες μου να εμβολιαστούν ώστε να δώσουμε ένα τέλος στη μεγάλη αυτή δοκιμασία», κατέληξε στη δήλωση της η κ. Μπίζιου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ