ΜΕΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡ/ΤΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Μετά… μουσικής διαδήλωσε το μεσημέρι του Σαββάτου το Παράρτημα Λάρισας του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου, με τις νότες να πλημμυρίζουν την κεντρική πλατεία, τον λόφο του Φρουρίου, τον Μύλο του Παππά, την Ανθούπολη και το Ομορφοχώρι, ενώ οι δράσεις συνεχίζονται και την Κυριακή.

Η κινητοποίηση εντάσσεται στο πλαίσιο της πανελλαδικής πρωτοβουλίας #artattack, στην οποία συμμετέχουν δεκάδες σωματεία και φορείς της χώρας, ενώ σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Συνάδελφοι καλλιτέχνες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα σπάζοντας στην πράξη το κλίμα φόβου και καταστολής που καλλιεργεί η κυβέρνηση για  να κρύψει τις ευθύνες της στην απουσία μέτρων σε κοινωνικούς τομείς όπως η υγεία, η μόρφωση, ο πολιτισμός κτλ. Η τέχνη είναι ανάγκη, οι χώροι πολιτισμού που εργαζόμαστε,  όπως αποδείξαμε και σήμερα, μπορούν να λειτουργήσουν με τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα και πρωτόκολλα. Όσοι συνάδελφοι είναι σε αναγκαστική αναστολή να στηριχτούν ολόπλευρα και ουσιαστικά. 1 χρόνο μετά είμαστε εδώ… Σήμερα η τέχνη μας “διαδήλωσε” από την Κεντρική Πλατεία, τον Λόφο του Φρουρίου, την Ανθούπολη, το Ομορφοχώρι, τον Μύλο του Παππά, την πλατεία Λαμπρούλη. Παράλληλα συγκεντρώθηκε βοήθεια για τους σεισμοπαθείς. Αύριο και μεθαύριο οι δράσεις συνεχίζονται…”.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ