«ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» Η ΕΦΗΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Ξεφεύγει η κατάσταση σε όλη την Ελλάδα με περισσότερα από 2.500 κρούσματα εκ των οποίων τα 81 στη Λάρισα και 545 διασωληνωμένους ενώ οι νεκροί ξεπέρασαν τους 7.000

Αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφεται τις τελευταίες μέρες στη Λάρισα, ενώ σημαντικός αριθμός περιστατικών απασχόλησε τη σημερινή εφημερία του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

«Υποδεχόμαστε συνεχώς περιστατικά covid-19, κάτι που δεν αποκλείει το άνοιγμα από αύριο και νέων κλινικών για τη νοσηλεία τους», περιγράφει στο paidis.com υγειονομικός, σημειώνοντας πάντως πως τουλάχιστον προς το παρόν δεν τίθεται θέμα όσον αφορά στις κλίνες ΜΕΘ.

Όπως όλα δείχνουν το ζητούμενο είναι να εξασφαλιστούν επιπλέον κρεββάτια στις μονάδες κορωνοϊού, καθώς οι περίπου 70 κλίνες του νοσοκομείου αναμένεται να εμφανίσουν 100% πληρότητα, κάτι που πιθανόν να οδηγήσει σε απόφαση μετατροπής κλινικών σε μονάδες covid-19 για την νοσηλεία των νέων περιστατικών.

Ο ΕΟΔΥ

Ακάθεκτη συνεχίζει την ανεξέλεγκτη πορεία της η πανδημία του κορονοϊού στη χώρα, καθώς τα συνεχή lockdown και οι επιμέρους περαιτέρω περιορισμοί δεν δείχνουν ικανά να την αναχαιτίσουν.

Σήμερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε άλλους 52 θανάτους από τη νόσο Covid-19, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων από την πανδημία να ξεπερνά τους 7.000 (συγκεκριμένα, ανέρχονται πλέον σε 7.038).

Υψηλά παραμένουν τα ημερήσια κρούσματα, με τον ΕΟΔΥ να καταμετρά άλλες 2.512 νέες μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο (από 2.405 το προηγούμενο). Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 219.521 (ημερήσια μεταβολή +1.2%), εκ των οποίων 51,6% άνδρες.

Έντονη είναι η πίεση στα νοσοκομεία –και κυρίως αυτά της Αττικής– με τον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ να καταγράφει συνεχή άνοδο τις τελευταίες ημέρες. Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 545 διασωληνώσεις (από 521 χθες και 506 προχθές). Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 444, ενώ ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 430 ασθενείς.

Δείτε την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) – Δεδομένα έως 13/03/2021

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ