Ο ΙΣΧΥΡΟΣ ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ… ΚΑΡΦΙΑ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟΥ

Τον νέο ισχυρό μετασεισμό που νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής «κούνησε» για τα καλά την Ελασσόνα, τον Τύρναβο και τη Λάρισα σχολίασε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης, με τον γνωστό σεισμολόγο να ρίχνει τα… καρφάκια του για τις μελέτες συναδέλφων του στην περιοχή του ρήγματος.

«Και ο χθεσινός σεισμός (αστέρι) έγινε πάνω στο ΒΔ κλάδο του ρήγματος (πράσινη γραμμή, ίδιος σεισμογόνος χώρος). Δεν χρειάζεται να περιμένουμε κανένα δορυφόρο για να μας το πει ούτε να σκάβουμε άλλη μια εβδομάδα ούτε να «αυτοσυστήνουμε» σεισμολογικές επιτροπές χωρίς σεισμολόγους …. ούτε να λέμε για εδαφικές δορυφορικές μετατοπίσεις δηλ. πόσα εκατοστά το τάδε χωριό πλησίασε τη τάδε πόλη με δυσνόητα διαγράμματα παίζοντας με την αγωνία του κόσμου και όλα αυτά για το ένα λεπτό δημοσιότητας.

Η ακολουθία όπως σας είπα από την πρώτη ημέρα θα διαρκέσει πολλούς μήνες φυσικά όχι με την ίδια συχνότητα εμφάνισης μετασεισμών αλλά που και που θα μας δίνει και σεισμικά μεγέθη μεταξύ 4R και 5R.

Δεν πρέπει λοιπόν αν κάποιες μέρες δεν νιώσετε κάποιο μετασεισμό να επαναπαυθείτε και να μπείτε μέσα σε ακατάλληλα σπίτια. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να λάβει χώρα ένας ισχυρός ΜΕΤΑσεισμός. ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ», ανέφερε, αποδίδοντας τα αποτελέσματα των ερευνών που αναπαράγονται από τα μέσα ενημέρωσης «στην ανάγκη για 1’ λεπτό δημοσιότητας».

Όσο για την ανάρτησή του, συνοδεύτηκε από την απαραίτητη selfie και την υποσημείωση πως όλα θα συζητηθούν το πρωί του Σαββάτου σε εκπομπή αθηναϊκού καναλιού!

Σύξυλος ο αναγνώστης! Τι να πρωτοθαυμάσεις από τη μάχη των σεισμολόγων για την περίφημη επικρατούσα άποψη, χορεύουν τα… ρίχτερ, «χορεύουν» γύρω από τους σεισμοπαθείς και οι (ενίοτε) διιστάμενες απόψεις.

Ε.Π.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com