ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΚΑΡΚΑΝΤΟ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Σε ρυθμούς εκλογών κινείται η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία, που στις 21 Μαρτίου προχωρά στην  ανάδειξη νέου 15μελούς Διοικητικού Συμβουλίου, 3μελούς Εξελεγκτικής Επιτροπής και 5μελούς Δικαστικής Επιτροπής, όπως και στην εκλογή Τακτικού και Αναπληρωματικού εκπροσώπου της για την Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Χρειάστηκε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω για να βρούμε Λαρισινή υποψηφιότητα για τη συγκεκριμένη Ομοσπονδία, με τον αείμνηστο Κώστα Παπαγεωργίου να αφήνει ανεξίτηλο το αποτύπωμά του, ενώ η διαδικασία των εκλογών στην ΕΓΟ ξαναβάζει μετά από χρόνια στο κάδρο τη Λάρισα μέσω της υποψηφιότητας του διοικητικού του Γ.Σ «Νίκη» Λάρισας Χρήστου Καρκαντού, που διεκδικεί την εκλογή του στη διοίκηση με τον συνδυασμό «Ώθηση» και υποψήφιο πρόεδρο τον Χρήστο Ψαθά.

Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος καταξιωμένης τεχνικής εταιρίας, πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα ο κ. Καρκαντός παραδέχεται πως κόλλησε το… μικρόβιο εξαιτίας της ενασχόλησης της κόρης του με τη Ρυθμική Γυμναστική, ενώ μιλώντας στο paidis.com εξηγεί τα πως και τα γιατί της υποψηφιότητας και μοιράζεται το όραμά του για την επόμενη μέρα της Γυμναστικής στη Λάρισα.

«Οι κόποι, οι αγωνίες και οι ατέλειωτες ώρες δουλειάς αθλητών και προπονητών και μάλιστα κάτω από αντίξοες συνθήκες, με ελλιπείς υποδομές και ελάχιστες ώρες προπόνησης λόγω ελλείψεως χώρων, μα και το σοβαρό πρόγραμμα με το οποίο προσεγγίζει τον αθλητισμό και το άθλημα ο συνδυασμός “Ώθηση” του κ. Ψαθά ήταν οι άξονες γύρω από τους οποίους κινήθηκα ώστε να πάρω την απόφασή μου», αναφέρει ο κ. Καρκαντός, περιγράφοντας μια υποψηφιότητα που ξεκίνησε από το πείσμα του να ξεπεραστούν καθημερινά προβλήματα των εμπλεκόμενων με το άθλημα και τη διάθεσή του να διαθέσει τον ελεύθερο χρόνο σε κάτι τέτοιο.

«Η βιωσιμότητα των συλλόγων, οι σαφώς πιο περιορισμένες ευκαιρίες ταλαντούχων αθλητών της περιφέρειας και η συγκυρία της πανδημίας που έβαλε τα δικά της εμπόδια, με οδήγησαν να ασχοληθώ πιο ενεργά σε επίπεδο διοίκησης, ενώ η ωριμότητα του κ. Ψαθά και το πολυεπίπεδο πρόγραμμα της “Ώθησης” με οδήγησαν στο να καταλήξω υποψήφιος με τον συνδυασμό του», συνεχίζει ο κ. Καρκαντός.

Άνθρωπος των αποφάσεων και της δράσης ο Χρ. Καρκαντός στέκεται με έμφαση στην επόμενη μέρα και στο όραμά του για την ανάπτυξη του αθλήματος μέσα από διαφανείς διαδικασίες, καλύτερη οργάνωση αλλά και ενός νέου μοντέλου διοίκησης της Ομοσπονδίας.

«Σαφώς στο αμιγώς αθλητικό κομμάτι υπάρχουν ειδικότεροι από μένα, ωστόσο η τεχνοκρατική μου εμπειρία και βοήθεια εκτιμώ πως θα φέρει αποτελέσματα», δηλώνει ο κ. Καρκαντός, αναπτύσσοντας με θέρμη το όραμά του για τη δημιουργία Περιφερειακών Προπονητικών Κέντρων για τις ανάγκες των «περιφερόμενων» λόγω των ελλείψεων χώρων συλλόγων, όπως και την οργάνωση διεθνών αγώνων και προπονητικών camp που θα αναδείξουν αθλητές και θα φέρουν έσοδα στα σωματεία.

«Η πανδημία μπορεί να έβαλε “στον πάγο” τον αθλητισμό, ωστόσο θα τα καταφέρουμε να επανέλθουμε στα γυμναστήρια και στις επιτυχίες. Ας ρίξουμε το βάρος στο μέλλον του αθλήματος και επιτέλους ας πάψουμε να χάνουμε αθλητές που διακρίθηκαν μικροί για να εγκαταλείψουν στα 17 ή τα 18 επειδή δεν βρέθηκαν άνθρωποι με όραμα και θέληση να τους στηρίξουν και να οργανώσουν σωστά τον αθλητισμό στη χώρα μας», ανέφερε ο κ. Καρκαντός, ευχαριστώντας τον κ. Ψαθά για την τιμητική πρόταση, όπως και την πρόεδρο της «Νίκης» Λάρισας Ν. Μπελιάεβα και όλα τα μέλη του συλλόγου για την στήριξη και τις ευχές τους για την υποψηφιότητά του.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ