ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕΙ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Αναφορά το ομόφωνο ψήφισμα του δήμου Φαρσάλων κατέθεσε ο Β. Κόκκαλης προς τον υπουργό Υγείας Β. Κικίλια

Την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων τόσο σε προσωπικό όσο και σε τεχνικές υποδομές ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης με αναφορά του προς τον υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια. Στην αναφορά του ο Λαρισαίος πολιτικός επισυνάπτει το ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Φαρσάλων το οποίο μεταξύ άλλων υπενθυμίζει πως το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων εξυπηρετεί μία μεγάλη επαρχία, με δεκάδες χωριά και μεγάλη χιλιομετρική απόσταση από τα νοσοκομεία της Λάρισας.

Αναλυτικότερα, στο ψήφισμα που ο κ. Κόκκαλης προωθεί στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αναφέρονται τα εξής: «Το Δημοτικό Συμβούλιο Φαρσάλων, έχοντας υπόψη τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν στο Κ.Υ. Φαρσάλων, ΖΗΤΑ την ενίσχυση αυτού με Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ώστε να ανταποκρίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο ιδιαίτερα κρίσιμο έργο του, ειδικά τώρα που λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρο κατά του covid 19, το οποίο και ζητούμε να επεκταθεί ώστε να εμβολιάζονται και άλλες ηλικίες, παράλληλα δε διενεργεί και τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού και προκειμένου να μπορεί να εξυπηρετεί ταυτόχρονα και άλλα παρουσιαζόμενα έκτακτα ιατρικά περιστατικά, κρίνουμε αναγκαία την ενδυνάμωση (κάλυψη των οργανικών θέσεων όλων των ειδικοτήτων) για να συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες του όπως και σήμερα κάνει με τον επαγγελματισμό και υψηλό αίσθημα ευθύνης των ήδη υπηρετούντων ιατρών, νοσηλευτών διοικητικού και λοιπού προσωπικού.

Να αναβαθμιστεί το οδοντιατρικό, ακτινολογικό, αιματολογικό – βιοχημικό εργαστήριο με την πρόσληψη ιατρών  αντίστοιχης ειδικότητας.

Το Κ.Υ. Φαρσάλων εξυπηρετεί μια μεγάλη σε έκταση επαρχία και αυτό δεν πρέπει να περνά απαρατήρητο από τους αρμόδιους καθώς επίσης και το ότι βρίσκεται σε απόσταση 45 χιλ. από τη Λάρισα  και 100 χιλ. τα απομακρυσμένα χωριά με δύσκολο και πολύ επικίνδυνο δρόμο

Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι αντίθετο στην ίδρυση ή αναβάθμιση οποιασδήποτε άλλης υγειονομικής δομής, με σωστό σχεδιασμό αρκεί αυτό να μην έχει επιπτώσεις σε βάρος του Κ.Υ. Φαρσάλων τόσο σε προσωπικό όσο και σε οργανικές θέσεις.

Οποιαδήποτε σκέψη για αποδυνάμωσή του μας βρίσκει αντίθετους και θα αγωνιστούμε νόμιμα γι΄ αυτό.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ