ΤΟ ΠΑΛΕΨΕ ΑΛΛΑ ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Η ΑΕΛ

Τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό υποδέχτηκε στο στάδιο Αλκαζάρ η ουραγός ΑΕΛ για την 26η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της φετινής Super League, με τους παίκτες του Τζ. Φέστα να ολοκληρώνουν τις υποχρεώσεις τους με ήττα με σκορ 1-3, έχοντας απέναντί τους έναν πολύ πιο ουσιαστικό στην τελική προσπάθεια αντίπαλο.

Αναγνωριστικό παιχνίδι κέντρου στα πρώτα λεπτά, με την ΑΕΛ να δείχνει τις προθέσεις της από νωρίς, όταν ο Ακούνια κυνήγησε την μπάλα από αριστερά και με τακουνάκι «άδειασε» τον Παπασταθόπουλο και έκανε το γύρισμα, με τον Σα να μπλοκάρει, ενώ ο  Ολυμπιακός απάντησε λίγο πριν τη συμπλήρωση του 10λέπτου, όταν ο Φορτούνης έπιασε δυνατό ευθύβολο αριστερό σουτ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή αναγκάζοντας τον Νάγκι να αποκρούσει με γροθιές.

Στο 14’ ήταν η σειρά του Ραντζέλοβιτς να δοκιμάσει τα αντανακλαστικά του Νάγκι, με τον κίπερ των «βυσσινί» να αποκρούει το σουτ από πλάγια θέση, ενώ η πρώτη τελική για τους γηπεδούχους ήρθε στο 18’, με το μονοκόμματο σουτ του Κολομπίνο από το ύψος της μεγάλης περιοχής να φεύγει άουτ.

Οι παίκτες του Π. Μάρτινς έχοντας την κατοχή κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 33’, με τον Χασάν να νικά τον Νάγκι από τα 11 βήματα για το 0-1, μετά από κερδισμένο πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Χουσίνο μαρκάροντας άτσαλα τον Αιγύπτιο εντός περιοχής, ενώ στο 42’ ο Ντουρμισάι επιχείρησε να απαντήσει, βγήκε στην πλάτη της άμυνας και έπιασε μονοκόμματο σουτ, με τον Σα σε ετοιμότητα να μπλοκάρει σταθερά.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου οι παίκτες της ΑΕΛ διαμαρτυρήθηκαν χλιαρά για χέρι του Εμβιλά εντός περιοχής μετά από προσπάθεια του Στίφλερ, με τον διαιτητή να δίνει συνέχεια στο ματς (κόρνερ) και το ριπλέι να τον δικαιώνει.

Με την έναρξη της επανάληψης οι φιλοξενούμενοι έχοντας την κατοχή επιχείρησαν να «κλειδώσουν» τη νίκη και στο 55’ ο Ανδρούτσος ανέβασε τον δείχτη του σκορ στο 0-2, όταν μετά από εναλλαγή της μπάλας ο Μασούρας έκανε το πλασέ μέσα από την περιοχή, ο Νάγκι απέκρουσε, με τον δεξί μπακ όμως να ακολουθεί τη φάση και να στέλνει με πλασέ την μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία.

Η ΑΕΛ προσπάθησε να αντιδράσει και δημιούργησε καταστάσεις, ενώ στο 59’ ο Χουσίνο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά το γκολ δεν μέτρησε καθώς είχε υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ και 1’ λεπτό αργότερα οι «βυσσινί» βγήκαν γρήγορα στην κόντρα, ο Ακούνια έγινε κάτοχος της μπάλας από τα αριστερά και έβγαλε τη σέντρα, με τον Ντουρμισάι να πετάγεται στο δεύτερο δοκάρι στην πλάτη της άμυνας των Πειραιωτών αλλά να μην βρίσκει τη μπάλα όπως θα ήθελε στο ύψος της μικρής περιοχής και αυτή να φεύγει άουτ.

Στο 74’ ο Μασούρας έπιασε το σουτ χωρίς να καταφέρει να νικήσει τον Νάγκι και 2’ λεπτά αργότερα ο Μπρούμα δοκίμασε με δυνατό σουτ με το αριστερό από το ημικύκλιο, με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Νάγκι.

Η απάντηση της ΑΕΛ ήρθε στο 79’, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ ο Πινακάς πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Ακούνια έπιασε τακουνάκι στην κίνηση, με τον Σα να πέφτει στη δεξιά γωνία του και να μπλοκάρει σταθερά, ενώ οι φιλοξενούμενοι βρήκαν και τρίτο τέρμα στο 80’, με τον συνήθη ύποπτο Ελ Αραμπί να γράφει το 0-3 μπρος σε ανυπεράσπιστη εστία, δίνοντας τέλος στη σεμνή τελετή.

Το μόνο που κατάφερε η ΑΕΛ ήταν να μειώσει στο 88’ με κεφαλιά του Νούνιτς σε 1-3, με τον βοηθό διαιτητή μάλιστα να υποδεικνύει οφσάιντ τον σκόρερ και το γκολ να κατακυρώνεται μετά από έλεγχο της φάσης από το VAR.

ΑΕΛ: Νάγκι, Στίφλερ, Ντουρμισάι, Γιακιμόφσκι, Μουκάντζο (72’ Νούνιτς), Πινακάς, Χουσίνο, Μαξιμένκο, Ακούνια (83’ Γλυνός), Κολομπίνο (83’ Χαλάτσης), Γκράουρ (22’ λ.τ. Γκοτζαμανίδης)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ανδρούτσος, Παπασταθόπουλος, Εμβιλά, Χολέμπας, Τιάγκο Σίλβα, Μπουχαλάκης (82’ Βαλμπουενά), Ραντζέλοβιτς (63’ Μπρούμα), Φορτούνης (63’ Σουρλής), Χασάν (37’ λ.τρ. Μασούρας), Κάιπερς (63’ Ελ Αραμπί)

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ