ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Επίσκεψη στα χωριά Βλαχογιάννη, Αμούρι, Συκέα και Μεσοχώρι που επλήγησαν από το σεισμό πραγματοποίησαν τα μέλη του Σωματείου Εργατοτεχνιτων Οικοδομών Επαρχίας Ελασσόνας μαζί με το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Λάρισας, το παράρτημα Οικοδόμων Τυρνάβου, την Ένωση Μηχανοξυλουργών Επιπλοποιών Εργατοτεχνιτών Ξύλου Ν. Λάρισας και το Στέκι Πλημμυροπαθών Καρδίτσας.
Κατά την επίσκεψη, οι αντιπροσωπείες των σωματείων συναντήθηκαν με τους προέδρους των κοινοτήτων Βλαχογιαννίου, Αμουρίου, Συκέας, Μεσοχωρίου που τους ενημέρωσαν για την κατάσταση των σεισμόπληκτων. Συγκεκριμένα, είπαν πως τα προβλήματα είναι πολλά, οικογένειες μένουν σε σκηνές, σε πρόχειρα καταλύματα που έχουν φτιάξει μόνοι τους στις αυλές των σπιτιών τους, στα αυτοκίνητα τους, γιατί έχουν βγει προσωρινά ακατάλληλα ή φοβούνται να μπουν μέσα ενώ ελάχιστα είναι τα κοντέινερ ή τα τροχόσπιτα που έχουν σταλεί ενώ αρκετοί είναι οι άνθρωποι που έχουν προβλήματα υγείας ή μένουν μόνοι τους και χρειάζονται άμεση στήριξη.
Ο πρόεδρος του σωματείου Οικοδόμων Ελασσόνας, Παναγιώτης Νιούσας, τους διάβασε και τους παρέδωσε την επιστολή της Επιτροπής Αλληλεγγύης των σεισμόπληκτων Σάμου και οι φορείς τους παρέδωσαν είδη πρώτης ανάγκης.
Τέλος, κάλεσαν τους σεισμοπαθείς να διεκδικήσουν άμεσα μέτρα προστασίας από την κυβέρνηση, την Περιφέρεια, τους δήμους, να οργανώσουν την πάλη τους όλοι οι κάτοικοι αυτών των χωριών που επλήγησαν από το σεισμό, με βάση τις πραγματικές τους ανάγκες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ