ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ: ΠΙΣΤΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΩΝ 600 ΚΑΙ 1.200 ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ 97 ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ

Πιστώθηκαν σήμερα στους πρώτους 97 δικαιούχους τα χρήματα της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης των νοικοκυριών του Δήμου Ελασσόνας που έχουν πληγεί από τους σεισμούς της 3ης και 4ης Μαρτίου 2021 ισχύος 6,3 και 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την υπ’ αρ. 33.862/6-5-2019 Κοινή Υπουργική Απόφαση, εγκρίνεται εφάπαξ χορήγηση επιδόματος πρώτων βιοτικών αναγκών ποσού εξακοσίων ευρώ (600,00€) στο κάθε νοικοκυριό του οποίου η κύρια κατοικία έχει πληγεί από φυσικές καταστροφές και περιέρχεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σε ειδικές κατηγορίες πληγέντων (πολύτεκνοι, ΑμεΑ που λαμβάνουν προνοιακό επίδομα) εγκρίνεται επιπλέον επίδομα ποσού εξακοσίων ευρώ (600,00€).

Ο Δήμος Ελασσόνας έχει ήδη επιχορηγηθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών με το ποσό των 300.000,00 ευρώ για την χορήγηση των επιδομάτων στους πληγέντες και θα ενισχύεται περαιτέρω κατά την πορεία της επεξεργασίας των αιτήσεων.

Η επεξεργασία των πρώτων 98 αιτήσεων έγινε από την Τριμελή Επιτροπή που ορίστηκε με απόφαση Δημάρχου και αποτελείται από υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Ελασσόνας και συγκεκριμένα από στέλεχος της Τεχνικής Υπηρεσίας, στέλεχος της Κοινωνικής Υπηρεσίας και στέλεχος της Οικονομικής Υπηρεσίας.

Η Τριμελής Επιτροπή, αφού πραγματοποίησε αυτοψίες σε κατοικίες που δηλώθηκαν ως πληγείσες, κατέθεσε την εισήγησή της για την αποδοχή των 97 αιτήσεων και την χορήγηση του εφάπαξ επιδόματος πρώτων βιοτικών αναγκών σε 97 δικαιούχους ως εξής:

Δικαιούχοι επιδόματος 600,00 €: 90 νοικοκυριά

Δικαιούχοι επιδόματος 1.200,00 €: 7 νοικοκυριά

Με την υπ’ αρ. 459/5228/13-3-2021 απόφαση του Δημάρχου Ελασσόνας (ΑΔΑ: Ω558ΩΡΟ-ΔΦΣ) αναγνωρίστηκαν οι πρώτοι 97 δικαιούχοι του Δήμου Ελασσόνας και εγκρίθηκε η εφάπαξ χορήγηση της οικονομικής ενίσχυσης των 600,00 και 1.200,00 ευρώ.

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας δήλωσε σχετικά: «Διαθέσαμε και διαθέτουμε καθημερινά όλες μας τις δυνάμεις για να ελαφρύνουμε τη ζημία των πληγέντων συμπατριωτών μας. Οι υπηρεσίες μας λειτούργησαν άριστα σε όλα τα επίπεδα. Οι υπάλληλοι όλων των τμημάτων λειτούργησαν με πολύ υψηλό αίσθημα καθήκοντος. Εργάστηκαν και συνεχίζουν να εργάζονται ακούραστα, πρωί και βράδυ, καθημερινές και αργίες, για να προσφέρουν όλα τα απαραίτητα στους πληγέντες. Σήμερα πιστώθηκαν οι πρώτες 97 ενισχύσεις στους πληγέντες συμπατριώτες μας. Θέλω να ευχαριστήσω τους Προϊσταμένους και όλο το στελεχιακό του Δήμου για την εξαιρετική δουλειά και την ταχύτητα της διεκπεραίωσης».

Συνεχίζεται ωστόσο καθημερινά και με αμείωτους ρυθμούς η επεξεργασία των εκατοντάδων αιτήσεων για την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση και οι αυτοψίες της Επιτροπής σε όλες τις κατοικίες που έχουν δηλωθεί ως πληγείσες.

Όταν ολοκληρωθούν οι πληρωμές των επιδομάτων πρώτων βιοτικών αναγκών, θα ακολουθήσει η επεξεργασία των αιτήσεων και η έγκριση των επιδομάτων για απλές επισκευαστικές εργασίες και αντικατάσταση οικοσκευής ποσού από 1.200 ευρώ έως 6.000 ευρώ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ