ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΑΤΣΑ

Ανακοίνωση του συνδυασμού “Αλλάζουμε” του Ν. Ευαγγέλου που την κατηγορεί επειδή δεν ζήτησε να κηρυχθεί ολόκληρος ο Δήμος σεισμόπληκτος και ζητά διαπαραταξιακή για την διανομή των τροφίμων

Ερωτηματικά προκαλεί η στάση που τηρεί η Δημοτική Αρχή Ελασσόνας σε σχέση με τις περιοχές που ζήτησε να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αλλά και στα χωριά που χαρακτηρίστηκαν σεισμόπληκτα.

Πως είναι δυνατόν την ώρα που τόσες ημέρες μετά η Ελασσόνα συνεχίζει να χορεύει στο ρυθμό των Ρίχτερ, δεκάδες οικογένειες να ζούν έξω στο ύπαιθρο σε σκηνές και τροχόσπιτα, η Δημοτική Αρχή Ελασσόνας να θεωρεί ότι οι μοναδικές περιοχές που είναι σεισμόπληκτες είναι η κοινότητα Παλαιοκάστρου και η Δημοτική Ενότητα Ποταμιάς;

Την ίδια ώρα γειτονικοί Δήμοι που δεν αποτέλεσαν επίκεντρο του καταστροφικού σεισμού  έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Είναι για άλλη μια φορά λυπηρό το πως αυτή η δημοτική αρχή στέκεται απέναντι στην καταστροφή τόσων νοικοκυριών και πως αντιμετωπίζει τον πόνο τόσων ανθρώπων, που μέσα σε λίγα λεπτά είδαν να καταστρέφονται οι κόποι μιας ολόκληρης ζωής.

Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα

Είναι αδιαφορία ή ανικανότητα;

Σε κάθε περίπτωση είναι μια δημοτική αρχή κατώτερη των περιστάσεων και επικίνδυνη για τους δημότες της Επαρχίας Ελασσόνας.

Δεν είναι δυνατόν να έχουν καταστραφεί πάνω από 300 σπίτια και η δημοτική αρχή Γάτσα να σφυρίζει αδιάφορα.

Διαπαραταξιακή για τα τρόφιμα

Μια τέτοια δημοτική αρχή προφανώς και δεν είναι της εμπιστοσύνης μας και εκτιμούμε ούτε της εμπιστοσύνης των πολιτών, σε σχέση με τον τρόπο που διανέμεται η βοήθεια που φτάνει στην Ελασσόνα από κάθε γωνιά της χώρας.

Ζητάμε εδώ και τώρα την έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να συζητηθούν όλα αυτά τα θέματα και να συσταθεί Διαπαραταξιακή Επιτροπή η οποία θα έχει την πλήρη εικόνα της κατάστασης.

Θέλουμε να γνωρίζουμε από πρώτο χέρι και όχι σαν απλοί θεατές αν η βοήθεια κατανέμεται σύμφωνα με τις ανάγκες των δημοτών ή με άλλα κριτήρια.

Τις τελευταίες ημέρες δεχόμαστε παράπονα από δεκάδες συμπολίτες οι οποίοι διαμαρτύρονται για τον τρόπο της διανομής βοήθειας και αυτό δεν μπορεί να μείνει χωρίς απάντηση από την Δημοτική Αρχή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ