ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ Ο Φ. ΣΕΡΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ, ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ Ο ΚΙΚΙΛΙΑΣ

Δήλωση του βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Β. Κόκκαλη

Σκληρή επίθεση κατά του διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Φώτη Σερέτη, εξαπέλυσε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης με αφορμή τη σημερινή παρουσία του στελέχους του υπουργείου Υγείας, στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Φαρσάλων.

Η συνεδρίαση έγινε με αποκλειστικό θέμα την απόφαση του κ. Σερέτη να υποβαθμίσει το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων μεταφέροντας οργανικές θέσεις στο Ιατρείο της Νίκαιας για να το μετατρέψει σε πολυδύναμο, αντί να προχωρήσει στη σύσταση νέων θέσεων μέσω νέου οργανισμού λειτουργίας.

Στη δήλωσή του ο κ. Κόκκαλης που προαναγγέλλει νέα παρέμβαση στο υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια τονίζει τα εξής: «Η σημερινή προκλητική εμφάνιση του διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας κ. Φώτη Σερέτη στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Φαρσάλων με αντικείμενο την επιχείρηση υποβάθμισης του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων μέσω της μεταφοράς οργανικών θέσεων στο ιατρείο της Νίκαιας, δείχνει τη φεουδαρχική αντίληψη με την οποία αντιλαμβάνεται τη διαχείριση της εξουσίας που του δόθηκε από τον υπουργό Υγείας κ. Κικίλια.

Ο κ. Σερέτης αφού πρώτα αποφάσισε μόνος του, χωρίς να ερωτήσει τους άμεσα θιγόμενους φορείς και κατοίκους των Φαρσάλων, αφού ανάρτησε την απόφαση στη «Διαύγεια» δημιουργώντας τετελεσμένα γεγονότα, εμφανίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο ως πρώην αυτοδιοικητικός, υπέρμαχος του διαλόγου και της γνώμης των τοπικών κοινωνιών.

Η απάντηση όμως που έλαβε από το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου ήταν αποστομωτική. Και τι άλλο θα μπορούσαν δηλαδή να πουν οι εκπρόσωποι μίας επαρχίας 20.000 κατοίκων που κάποιοι προσπαθούν να την καταντήσουν Ψωροκώσταινα για να ικανοποιήσουν τα σχέδια ημετέρων;

Πάντοτε ήμουν και είμαι υπέρμαχος της μετριοπάθειας και του διαλόγου. Ωστόσο, η  πρόθεση των αιρετών Φαρσαλινών για κινητοποιήσεις με βρίσκει απολύτως σύμφωνο. Γιατί όταν απέναντί σου έχεις το ψέμα και τον εμπαιγμό, ο μόνος τρόπος να διεκδικήσεις το δίκιο σου είναι να φωνάξεις.

Άμεσα θα προχωρήσω σε νέα αναφορά στον υπουργό Υγείας κ. Κικίλα ζητώντας του να ακυρώσει την απόφαση της 5ης ΥΠΕ και να μεριμνήσει για την προκήρυξη νέων οργανικών θέσεων για τη στελέχωση του Ιατρείου της Νίκαιας.

Είναι ανεπίτρεπτο η αυταρχική συμπεριφορά ενός διορισμένου εκπροσώπου της πολιτείας να δημιουργεί τόσα προβλήματα, ακόμη και κλίμα αντιπαλότητας μεταξύ δύο όμορων περιοχών. Ο κ. Κικίλιας είναι υπόλογος για τη συμπεριφορά του κ. Σερέτη και οφείλει να τον ανακαλέσει στην τάξη.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ