ΣΤΕΛΛΑ ΜΠΙΖΙΟΥ: ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΙΝΗΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΟΥΝ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

Συνάντηση εργασίας με την υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Φωτεινή Αραμπατζή πραγματοποίησε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κ. Στέλλα Μπίζιου στο πλαίσιο των επαφών της με υπουργούς της κυβέρνησης.

Αμέσως μετά τη συνάντηση η κ. Μπίζιου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η θωράκιση του εισοδήματος αγροτών και κτηνοτρόφων και η ενίσχυση της σχετικής επιχειρηματικότητας αποτελούν σημαντική προτεραιότητα για την κυβέρνηση της ΝΔ. Δίνουμε κίνητρα που θα προσελκύσουν νέους ανθρώπους στην αγροτική οικονομία. Πρόσφατα ανακοινώθηκε η έναρξη δημόσιας διαβούλευσης για την προδημοσίευση του Μέτρου που αφορά στους Νέους Αγρότες, με το μέγεθος της δημόσιας δαπάνης να ξεπερνά τα 350 εκατ. ευρώ, ενώ οι ωφελούμενοι θα λάβουν ως ενίσχυση 35.000 – 40.000 ευρώ. Η ηλικιακή ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού της χώρας και η αντιμετώπιση των πλασματικά νεών αγροτών – στόχοι του προγράμματος – θα συμβάλλουν στην δημιουργία σύγχρονου και ανταγωνιστικού ανθρώπινου δυναμικού στην ύπαιθρο.

Άλλα μέτρα που έχουμε ήδη εφαρμόσει, όπως η μείωση των φορολογικών συντελεστών, ο εξορθολογισμός των ασφαλιστικών εισφορών, η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, η αναστολή, για δεύτερη χρονιά, του τέλους επιτηδεύματος, καθώς και την ένταξη των αγροτών στους δικαιούχους Επιστρεπτέας Προκαταβολής, στοχεύουν στην εισοδηματική στήριξη των υφιστάμενων αγροτών αλλά και στην ανάδειξη των επαγγελμάτων της υπαίθρου ως συνειδητή επαγγελματική επιλογή των νέων της πατρίδας μας».

Οι δυο γυναίκες συζήτησαν και για την προ μηνών πρωτοβουλία της Υφυπουργού κας Φωτεινής Αραμπατζή να ζητήσει επέκταση των πρωτοβουλιών και των μέτρων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την στήριξη των παραγωγών αγροτικών προϊόντων και στον τομέα της κτηνοτροφίας για το 2021. Πρόσφατα δε, η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ υιοθέτησε τις προτάσεις του ΣΕΚ και προωθεί για ένταξη στο νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και το Ταμείο Ανάκαμψης για στήριξη της δημιουργίας εκμεταλλεύσεων μικτής κατεύθυνσης για ιδιοπαραγόμενες ζωοτροφές, επιχορήγηση Σχεδίων Βελτίωσης κτηνοτρόφων και δημιουργία τράπεζας γενετικού υλικού ντόπιων φυλών αγροτικών ζώων για τη διατήρηση και βελτίωση των ελληνικών φυλών.

Στρατηγικός στόχος αυτής της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση της θέσης των αγροτών στην εθνική και παγκόσμια οικονομία. Η έξυπνη γεωργία, η πράσινη συμφωνία, η καινοτομία και οι συλλογικές δράσεις, είναι τα εργαλεία που θα μετατρέψουν τον ελληνικό πρωτογενή τομέα σε πυλώνα της ελληνικής οικονομίας και πρωταγωνιστή των διεθνών αγορών. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μας βρίσκονται στο κέντρο της προσπάθειάς της ΝΔ για εξωστρέφεια και ανάπτυξη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ