ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ: ΔΙΧΡΟΝΟ ΑΓΟΡΑΚΙ ΠΟΥ ΔΗΛΩΘΗΚΕ ΝΕΚΡΟ ΕΜΦΑΝΙΣΕ ΣΦΙΓΜΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Μια πρωτοφανής ιστορία βρίσκεται σε εξέλιξη από το απόγευμα στη Λιγόρτυνο του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων. Το δίχρονο παιδί , που εντοπίστηκε σε βαρέλι με ασβεστόνερο και αρχικά είχε δηλωθεί νεκρό, παρουσίασε σφυγμό και διασωληνώθηκε προκειμένου να διακομιστεί στο Ηράκλειο και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του ΠΑΓΝΗ.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο γιατρός στο Κέντρο Υγείας Χάρακα προσπαθούσε επί σχεδόν δύο ώρες να επαναφέρει τον μικρό. Παρουσίασε σφυγμό μέσα στο ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας και άμεσα έσπευσε Όχημα Άμεσης Επέμβασης του ΕΚΑΒ με γιατρό και διασώστη. Ο γιατρός προχώρησε στην διασωλήνωση και συνόδευσε το παιδί μέχρι το νοσοκομείο στο Ηράκλειο.

«Το 2χρονο παιδί έφτασε στο νοσοκομείο διασωληνωμένο έχοντας σφυγμό. Ακόμα δεν έχουμε κάποια άλλη πληροφορία. Εισήχθη στη ΜΕΘ Παίδων και υποβάλλεται σε εξετάσεις», επεσήμανε στο cretapost, ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης.

Να σημειωθεί ότι για την εξέλιξη αυτή ενημερώθηκαν συγγενείς της οικογένειας ενώ είχαν πάει στο νεκροτομείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Όπως ήταν φυσικό, οι ελπίδες αναπτερώθηκαν ότι ο μικρός θα καταφέρει να κρατηθεί στη ζωή.

Πηγή: cretalive.gr, cretapost.gr

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com