ΩΣ ΕΔΩ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Ανακοίνωση του Συντονισμού Κομμουνιστικών Δυνάμεων που καλεί σε μαζική συμμετοχή στη σημερινή συγκέντρωση στην πλατεία Ταχυδρομείου            

Οι κινητοποιήσεις στον χώρο της εκπαίδευσης, των φοιτητών, των υγειονομικών, του επισιτισμού, της τέχνης και του πολιτισμού, οι κινητοποιήσεις που οργανώνονται για το σεβασμό των δικαιωμάτων του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση και τις αστυνομικές δυνάμεις καταστολής με  έναν ιδιαίτερο αυταρχισμό και βία στην προσπάθεια να τρομοκρατηθεί το κίνημα και ο ελληνικός λαός, ώστε να εμπεδωθεί το δόγμα «Νόμος και Τάξη».

Αποκορύφωμα αποτελούν οι κατασταλτικές επιχειρήσεις στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στην πλατεία Νέας Σμύρνης, που έβγαλαν εκ νέου τον δημοκρατικό κόσμο στον δρόμο και σε διαδηλώσεις ενάντια στην αστυνομική βία.

Την ίδια ώρα κατηγορούνται οι διαδηλωτές από την κυβέρνηση και τα ελεγχόμενα από αυτήν ΜΜΕ είτε ως υποστηρικτές των πράξεων του Κουφοντίνα, είτε ως κατευθυνόμενοι από την αντιπολίτευση προκειμένου να εξαπλωθεί ο κορονοϊός και να χτυπηθεί η κυβέρνηση, καθώς και άλλες πολλές γελοιότητες.

Συνοδοιπόρος στην γελοιότητα αυτή θέλησε να γίνει και ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας ο οποίος μιλώντας σε τοπικό σταθμό μίλησε για «αντικοινωνικά κομπλεξικά αποβράσματα», για «βρικόλακες που ζουν με αίμα αστυνομικού», για «απλυταριό» στο οποίο οι αστυνομικοί «απολογούνται γονατιστοί για τρεις γκλοπιές», καθώς δεν παρέλειψε να τονίσει και την συμπάθειά του στους χρυσαυγίτες που «έδιναν ένα ποτήρι νερό στους αστυνομικούς»!

Ο δημοκρατικός κόσμος της Λάρισας δεν μπορεί να παρακολουθεί απαθής τις εξελίξεις.

Ο Συντονισμός Κομμουνιστικών Δυνάμεων καλεί την Τετάρτη 17/3, 17.00 στην Πλατεία Ταχυδρομείου σε μια Ενωτική Ημέρα Δράσης μαζί με άλλες συλλογικότητες και πολιτικές οργανώσεις και μαζική διαδήλωση ενάντια στις πολιτικές της Κυβέρνησης, της ΕΕ,  στον αυταρχισμό και την αστυνομοκρατία των τελευταίων ημερών.

Καλούμε τον λαό της Λάρισας, τους τοπικούς φορείς και τις συλλογικότητες της πόλης, να κατέβουν μαζικά στον δρόμο, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Τους καλούμε να πυκνώσουν τις γραμμές μας ενώνοντας την φωνή τους μαζί μας για να βροντοφωνάξουμε ένα μεγάλο “Ως εδώ!” στον κρατικό αυταρχισμό και την καταστολή. Να διεκδικήσουμε την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και μέτρα προστασίας της υγείας του λαού, την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, την ελευθερία και τα δικαιώματά μας .

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ