ΣΤΕΛΛΑ ΜΠΙΖΙΟΥ: Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ

Με τον υπουργό Ανάπτυξης Α. Γεωργιάδη συναντήθηκε η βουλευτής

«2,5 δισ. ευρώ θα αντλήσει το ελληνικό δημόσιο από το 30ετές ομόλογο που εξέδωσε η ελληνική κυβέρνηση. Το εντυπωσιακό είναι ότι οι προσφορές ξεπέρασαν τα 26 δισ. ευρώ, με τις αγορές να το χαρακτηρίζουν ως τεράστια επιτυχία για την Ελλάδα. Μετά την επίδοση-ρεκόρ του 10ετούς ομολόγου, έχουμε μια ακόμη απόδειξη ότι οι αγορές και οι επενδυτές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Τα παραπάνω δήλωσε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

«Η πανδημία του κορωνοϊού δεν κατάφερε να αλλοιώσει την εικόνα της αξιοπιστίας και φερεγγυότητας της χώρας μας, μια εικόνα που η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη οικοδομεί από την πρώτη ημέρα της εκλογής της. Η υπεραπόδοση αυτού του ομολόγου, που από το Bloomberg χαρακτηρίστηκε ηλιαχτίδα για όλη την Ευρώπη, σηματοδοτεί την οριστική επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην κανονικότητα. Είμαι βεβαία ότι η έξοδος από την πανδημία θα βρει την Ελλάδα σε πρωταγωνιστική θέση», συμπλήρωσε η κα Μπίζιου.

«Με τον κ. Γεωργιάδη συζητήσαμε για την υλοποίηση δράσεων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας μέσα από προγράμματα όπως η «Εργαλειοθήκη ανταγωνιστικότητας μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων», στο οποίο εντάχθηκαν πρόσφατα 317 νέα επιχειρηματικά σχέδια, με τη συνολική δημόσια δαπάνη να ανέρχεται σε 22.158.558 ευρώ αλλά και το “Elevate Greece” που αφορά την χρηματοδότηση των Νεοφυών Επιχειρήσεων. Είναι το πρώτο χρηματοδοτικό εργαλείο στήριξης Νεοφυών Επιχειρήσεων και σε αυτή τη φάση θα απορροφήσει ένα κεφάλαιο ύψους 60 εκατ. ευρώ.

Η επενδυτική συμφωνία του ελληνικού δημοσίου με την «Ελληνικός Χρυσός» που ψηφίστηκε από τη Βουλή, είναι μια μεγάλη επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης, αφού όχι μόνο στέλνει διεθνές μήνυμα φιλοαναπτυξιακής πολιτικής, αλλά είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει πολλές νέες θέσεις εργασίας».

«Παρά την πανδημία, το σχέδιο της κυβέρνησης για μετασχηματισμό της οικονομίας δεν έχει εκτροχιαστεί. Στόχος μας είναι η επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας να συνδυαστεί με ανάπτυξη και με την Ελλάδα σε θέση πρωταγωνιστική», κατέληξε στη δήλωση της η κα Μπίζιου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ