ΑΓΡΙΑ ΒΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ – ΝΑ ΑΠΟΠΕΜΦΘΟΥΝ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟ.ΠΟ. ΚΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΑΣ

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών Λάρισας

H ένταση της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας εναντίον διαμαρτυρόμενων πολιτών και φοιτητών συνεχώς κλιμακώνεται ξεπερνώντας κάθε όριο και φραγμό. Μετά τις εικόνες ντροπής από την πρυτανεία του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με αστυνομικούς να χτυπούν, να βρίζουν και να σέρνουν στην άσφαλτο ημίγυμνους φοιτητές, είχαμε την πρωτοφανούς αγριότητας διάλυση προγραμματισμένων συγκεντρώσεων πολιτών στην πλατεία Συντάγματος, είχαμε τις τραγικές σκηνές αστυνομικής βίας στην πλατεία και το Άλσος της Νέας Σμύρνης αλλά και την αστυνομική επέμβαση στο ΑΠΘ.

Την Κυριακή 7/3, στη Νέα Σμύρνη, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, κυνήγησαν, ξυλοκόπησαν άγρια, απείλησαν και συνέλαβαν νεαρούς πολίτες αυθαίρετα, χωρίς λόγο και αιτία, μπροστά στα μάτια οικογενειών και μικρών παιδιών. Αλλά και η αυθόρμητη ειρηνική διαδήλωση που έγινε αμέσως μετά διαλύθηκε βάναυσα με επίθεση της αστυνομίας έξω από το Δημαρχείο. Η κρατική βία και καταστολή συνεχίστηκαν και τις επόμενες ημέρες στα συλλαλητήρια που ακολούθησαν

Ένα ατελείωτο πογκρόμ διώξεων και προσαγωγών εκτυλίχθηκε το τελευταίο διάστημα στο κέντρο και στις γειτονιές της Αθήνας. Ξύλο και ατέλειωτο κυνηγητό. Ένα σκηνικό τρόμου με χουντικό αποτύπωμα των μεθόδων της κρατικής αυθαιρεσίας και βίας εναντίον διαδηλωτών ξεκινά καθημερινά και ολοκληρώνεται με δεκάδες προσαγωγές στοιβαγμένων σε κλούβες πολιτών χωρίς κανένα μέτρο υγιεινής προστασίας.

Το ίδιο σκηνικό είδαμε και κατά την εκκένωση της κατάληψης στο ΑΠΘ από αστυνομικές δυνάμεις (ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, κουκουλοφόρους ασφαλίτες, ελικόπτερα). Η βίαιη εισβολή της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε παρά την προηγούμενη -και δημοσιευμένη- απόφαση της συνέλευσης της κατάληψης της πρυτανείας ΑΠΘ για λήξη της κατάληψης. Είναι φανερό πως μοναδικός σκοπός της καταστολής της ευρύτερης κινητοποίησης των φοιτητών-τριών είναι η περαιτέρω κλιμάκωση μιας ήδη εξαιρετικά οξυμμένης κατάστασης από την πλευρά κράτους, κλιμάκωση που εξυπηρετεί την αυτοεπιβεβαίωση όσων επιδιώκουν την αστυνομοκρατία στα πανεπιστήμια και σε ολόκληρη την κοινωνία.

Ως Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Λάρισας:

Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε την αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης που μέσω του αυταρχισμού και της καταστολής συμπιέζει τα δημοκρατικά, ατομικά, συλλογικά και κοινωνικά δικαιώματα.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σεβαστεί επιτέλους τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών και να σταματήσει τώρα τις πρακτικές βίας, καταστολής και αστυνομικής αυθαιρεσίας που βλέπουμε αποσβολωμένοι να εκτυλίσσονται όλο το προηγούμενο διάστημα.

Να αποπεμφθούν άμεσα ο υπουργός προστασίας του πολίτη και ο αρχηγός της αστυνομίας.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ