ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΕΙΑ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας παρουσία του περιφερειάρχη και βουλευτών η κατάσταση των διδακτηρίων μετά τους σεισμούς

Με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη την ενημέρωση – συζήτηση για την κατάσταση των κτιριακών υποδομών των σχολείων του δήμου Λαρισαίων μετά τους σεισμούς και τα επόμενα βήματα συνεδρίασε εκτάκτως το απόγευμα της Πέμπτης το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας.

Παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, τοπικών βουλευτών, εκπροσώπων της εκπαίδευσης και διευθυντών σχολείων που παρουσιάζουν προβλήματα ο δήμαρχος Λαρισαίων σημείωσε πως ο σεισμός άφησε προβλήματα στη Λάρισα, ζητώντας τη συνεργασία όλων για την επίλυση των ζητημάτων που προέκυψαν.

«Η πόλη άντεξε ωστόσο αποτέλεσε έκπληξη για όλους ο αριθμός των σχολείων που εμφάνισαν προβλήματα», ανέφερε ο κ. Καλογιάννης, ανακοινώνοντας παράλληλα την καταλληλότητα του 7ου ΕΠΑΛ μετά και την ολοκλήρωση του επαναληπτικού ελέγχου.

Αντιλαμβανόμενος το άγχος της τοπικής κοινωνίας και την εκφρασμένη αγωνία χιλιάδων γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης ενημέρωσε το σώμα πως γίνονται συνεχώς έλεγχοι από την καθ’ ύλην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών «Κτηριακές Υποδομές ΑΕ», υπογραμμίζοντας πως κανένα σχολικό κτίριο δεν έχει κριθεί κατεδαφιστέο, αφού όλες οι ζημιές που έχουν προκληθεί είναι επισκευάσιμες., ενώ για 16 σχολεία επισημάνθηκε η ανάγκη διενέργειας δευτεροβάθμιων ελέγχων.

Οι έλεγχοι προσδιορίζονται για την ερχόμενη Τρίτη, ενώ όπως έγινε γνωστό με την ολοκλήρωσή τους ο δήμος θα προχωρήσει στη σύνταξη των μελετών και την διεκδίκηση χρημάτων για τη γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών, αναφέροντας μάλιστα πως τα ποσά που θα χρειαστούν μπορεί να αγγίξουν και τα 10 εκ. ευρώ.

«Στόχος μας είναι να παραδώσουμε ασφαλή κτίρια στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς μας και φυσικά να το κάνουμε το συντομότερο δυνατόν», ανέφερε ο δήμαρχος, προσθέτοντας πως οι μαθητές που τα σχολεία τους παρουσιάζουν πρόβλημα θα χρειαστεί να μετακινηθούν μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών ή να δουλέψουν με τηλε-εκπαίδευση, σε βάρδιες πρωί-απόγευμα κλπ.

«Τα παιδιά θα επιστρέψουν σε απολύτως ασφαλή σχολεία», ανέφερε κατηγορηματικά ο κ. Καλογιάννης, σημειώνοντας παράλληλα πως η δημιουργία νέων σχολείων δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς ο δήμος δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε τέτοια μεγέθη.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ